Woodpeckers blokkfløytekvartett

Woodpeckers blokkfløytekvartett består av fire blokkfløytister hvis mål er å knytte tidlig musikk og samtidsmusikk for blokkfløyte opp mot hverandre. De møttes mens de studerte ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, og det viste seg tidlig at de passet godt sammen både som venner og musikerkollegaer. 

Woodpeckers har opptrådt på festivaler og arenaer over hele Europa og spilte i mars 2022 inn sin første CD på LAWO Classics. Med svensk, norsk, dansk og irsk bakgrunn bringer medlemmene av Woodpeckers noe unikt og eget til konsertene sine, inkludert folkemusikk fra hvert av deres respektive land. Woodpeckers ble nylig signert av Atlas Artist Management. 

Musikere:

Kate Hearne, Irland  

Caroline Eidsten Dahl, Norge

Pernille Petersen, Danmark 

Katarina Widell, Sverige


Konsertprogram

Folkemelodien Coxetown er hentet fra ‘A Choice Collection of Scotch, Irish & Welsh Airs’, utgitt av Wrights of London i 1727. 

Vivaldis populære C-dur konsert er som solokonsert et standardverk i alle blokkfløytisters repertoar. Det er en av tre konserter som presenterer sopraninoblokkfløyten i en solistrolle, og Vivaldi skrev den mest sannsynlig for en av sine talentfulle elever ved Ospedale della Pietà i Venezia. Arrangementet for fire blokkfløyter presenterer stykket på en ny og interessant måte i et arrangement av Bertho Driever fra Loeki Stardust Quartet.


Showcase

Anon 1700-tall: Coxetown 

Antonio Vivaldi (1678-1741): Fra Konsert i C-dur RV 443: Largo – Allegro


E-post: caroline.eidsten.dahl@gmail.com
Telefon: +47 47358618