Uno Alexander VesjeFoto: Camilla Storvollen
6. mai kl. 13:30 Gamle Raadhus Scene

Uno Alexander Vesje

harpe/elektronikk
Showcase

Uno Alexander Vesje (1989) er en prisvinnende norsk harpist og komponist. Uno har studert ved The Manhattan School of Music i New York City og Norges Musikkhøgskole i Oslo, der han mottok sin mastergrad i utøvende harpe i 2014. I 2017 fullførte Uno sin master i komposisjon ved NTNU. Uno har vunnet diverse priser og stipender for sine komposisjoner og som utøver, deriblant vinner av the World Harp Competition (2021), vinner av the USA International Harp Competition Composition Contest (2019), sølvmedalje på the 5th Manhattan International Music Competition (2020), tredje prisen i the Harp Column New Music Contest (2020), tredjeprisen i the International Edvard Grieg Composition Contest (2013). Uno mottok statens arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere i 2021 og for perioden 2023 – 2024 for å fordype seg som solist. Våren 2016 debuterte Uno som solist og komponist med en helaftens konsert i Carnegie Hall i New York City.

Som solist har Uno spilt med orkestre som Bergen Filharmoniske Orkester, Arktisk Filharmonis sinfonietta og urfremført sin egen harpekonsert med Trondheim Symfoniorkester & Opera ved to anledninger, og skal være solist med Det Norske Blåseensemblet i mai 2023. Uno har vært solist og fremført sine prosjekter på konsertarenaer som; Carnegie Hall i New York City (USA), Het Concertgebouw i Amsterdam (NL), TivoliVredenburg i Utrecht (NL), De Geerhallen i Norrköping (SV), Richard Burton Theatre i Cardiff (UK), Dora Stoutzker Hall i Cardiff (UK), the Hong Kong Jockey Club Amphitheater, the Helsinki Music Centre (FL), Oslo Konserthus (NO), Universitets Aula i Oslo (NO), Olavshallen i Trondheim (NO) og Grieghallen i Bergen (NO). Uno har han gitt ut to album med egne verker, soloalbumet Poems From a City (Sweet Sound Records 2014), og kammermusikk-albumet Oslo(ve) (Audio Records 2017). Som orkestermusiker spiller Uno regelmessig med de profesjonelle orkestrene i Norge. Han har spilt konserter, CD-innspillinger og TV- og radio opptak med orkestre som; Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Det Norske kammerorkester, Den Norske Opera & Ballet, Trondheim Symfoniorkester & Opera, Arktisk filharmoni, Kristiansand Symfoniorkester og militærkorpsene.

Siden 2019 har Uno arbeidet med politiske komposisjon- og utøverprosjekter med sterke samfunnsaktuelle temaer. Prosjektet OUR PLANET, OUR FUTURE er et 45 minutters soloverk for harpe og elektroniske elementer som omhandler den stadig voksende klimakrisen. I prosjektet 736 MILLION WOMEN for damekor og harpe tar han for seg den hardtslående statistikken om vold mot kvinner og kvinnemishandling. Helsinki Harp Festival har bestilt et nytt stort politisk prosjekt om skeiv seksualitet i det muslimske innvandrermiljøet for deres festival 2023.

Om programmet

OUR PLANET, OUR FUTURE for akustisk harpe og elektroniske elementer (2020) av Uno Vesje er et 45 minutters soloverk for harpe og elektroniske elementer som omhandler den stadig voksende klimakrisen. Det er både abstrakte musikalske satser og mer fengende deler. Det er brukt opptak fra media og kjente stemmer i klimadebatten, samt opptak av natur og slaktehus. Verket ble bestilt av Helsinki Harp Festival 2020, der det hadde sin urfremføring i Musiikkitalo. Prosjektet er også fremført under the Dutch Harp festival i TivoliVredenburg, Het Concertgebouw i Amsterdam, De Geerhallen i Norrköping og Richard Burton Theatre i Cardiff.

Konsertprogram

Uno Alexander VesjeOUR PLANET, OUR FUTURE1. Introduction
2. Life is flashing before my eyes and I realize that it all startet with a blackbird
3. Slaughterhouse march
4. I'm not gonna lose that wealth
5. My name is Greta
6. We need change!

Showcase

Uno Alexander VesjeOUR PLANET, OUR FUTURE5. My name is Greta (utdrag)
2. Life is flashing before my eyes and I realize that it all started with a blackbird (utdrag)

Nyhetsbrev