St. Croix Strykekvartett

St. Croix Strykekvartett er et allsidig ensemble med iver etter å formidle alt det klassiske repertoaret har å by på. Kvartetten ble først opprettet på Kulturskolen på St. Croix, det gamle teglsteinbygget i Fredrikstad, der de ble kjent med hverandre og kammermusikken. I 2018, etter utøvende studier på hver sin kant, begynte de igjen å spille sammen og er nå et fast ensemble. Med støtte fra kulturrådet dro kvartetten på turne der de spilte Griegs kvartett i g-moll og Dvoraks kvintett i f-moll i Rogaland, Oslo og Viken i samspill med pianisten Kristina Socanski. Kvartetten er festivalensemble under Kammerfest 2020 og 2021. Etter opptreden på festivalen 2020 fikk de strålende omtale i Fredrikstad blad: «Dette ensemblet er virkelig en liten fakkelstafett av kyndighet …  og er nå et fast ensemble byen bør gjøre med krus på». 

Musikere

Anina Kristine Radotina – cello

Olav Løland – bratsj

Ingrid Wisur – fiolin

Inga Gorset – fiolin


Konsertprogram

Kvartetten har en forkjærlighet for folkemusikk og musikk inspirert av folkemusikk, og vil gjerne fremføre kjente og mindre kjente (og kanskje til og med egenarrangerte) stykker basert på folkemusikk for et bredt publikum. Vi har stor tro på den iboende kraften og ømheten som ligger i nettopp denne type musikk.


Showcase

Utdrag fra Grieg Strykekvartett I g-moll (deler av 1. – og 2. sats)
Griegs fantastiske strykekvartett i g-moll gjennomsyres av folkemusikk, og kvartetten mener at dette er noe av det beste norsk klassisk musikk har å by på.

Fanitullen arrangert for strykekvartett
Jørgen Moes enestående fortelling om det blodige bryllupet i Hemsedal satt sammen med slåtten selv i et unikt tverrfaglig uttrykk.


E-post: st.croixkvartett@gmail.com
Telefon: +47 47247804