Foto: Anna-Julia Granberg
6. mai kl. 19:00 Gamle Raadhus Scene

Sara Aimée Smiseth

klaver
Showcase

Sara Aimée Smiseth er fra Haugerud i Groruddalen i Oslo og er utdannet pianist og musikkviter. Hennes kombinasjon av levende fortellerkunst og virtuost klaverspill gir publikum en helt unik lytteropplevelse, og hun turnerer jevnlig med sine konsertforestillinger i inn-og utland.

Det siste året har hun blant annet vært «Ukens pianist» på Troldhaugen i Bergen, turnert med solokonserter i USA og sluppet debutalbumet «Backer Grøndahl – Piano Works» til svært gode kritikker. I 2023 er hun invitert til å spille recital på «Mendelssohn Haus» i Leipzig, og skal ut på en omfattende norgesturné med ny konsertforestilling. Sara er også tilknyttet Den norske Opera & Ballett som pianist og formidler, og gjør spillende konsertintroduksjoner for Oslo-filharmonien.

Om programmet

I konsertforestillingen Formødre forteller Sara Aimée Smiseth historien om ni av sine formødre, fra sin formor, Alison Hamilton, født i 1665, til og med sin mormor, Anne Lise Ziesler, født i 1923. I samspill med ikoniske verker fra musikkhistorien er dette 350 års norgeshistorie sett fra et helt nytt perspektiv. Velkommen til en unik konsertopplevelse!

Fra Skottland på 1600-tallet går reisen til et staselig hjem i Moss og til en forpakterske av Lindesnes fyr. Vi skal til opplysningstid i Kristiansand, og til elektriske bad og kulturfiff på Sandefjord og Modum Bad. Så til Christiania og de fattigslige kvartalene på Vaterland, det landlige Groruddalen, et liberalt psykiatrisk sykehus, (enda) en forfatter, og til hemmelig motstandsarbeid under andre
verdenskrig.

I tillegg til ca. tjue konserter i hele landet de neste månedene, spilles konsertforestillingen Formødre også våren 2024.

Konsertprogram

Elizabeth de la GuerrePrélude fra Pièces de Clavecin, Livre 1
Wolfgang Amadeus MozartAllegro fra Sonate i D-dur K. 284
Edvard GriegTussebrureferda på Vossevangen fra Slåtter, op. 72

Nyhetsbrev