Reshail Mansoor og Andreas Bratlie

vokal og tablas
Showcase

Nord-indisk raga musikk står i sentrum når duoen Reshail Mansoor (vokal) & Andreas Bratlie (tablas) inntar scenen.

I en årrekke med både fordypning og scene-erfaring i den nord-indiske/pakistanske raga tradisjonen, er musikerne Reshail og Andreas  klare til å dele sine tolkninger av raga-musikken med et publikum på tvers av grenser og kultur.

Raga-komposisjoner, vokal-ornamenteringer og lekende rytmer som strekker seg fra 17 hundre-tallet og frem til idag, står i fokus når Reshail & Andreas leverer et lydlandskap av både meditative og transe-lignende musikalske opplevelser utløst av et unikt improvisasjonsbasert samspill.

Disse musikerne har viet store deler av livet sitt til å utforske denne musikktradisjonen som er verdenskjent for sitt intrikate system og er samtidig mystisk og ny hver gang.

Om programmet

Under den konserten vil Reshail Mansoor og Andreas Bratlie presentere to bemerkelsesverdige komposisjoner i Raga Miyan ki Todhi,; en rik musikalsk arv skapt av den legendariske Tansen på 1500-tallet, hoffmusiker for Mughal-keiseren Akbar i India. Miyan ki Todhi er hovedsakelig preget av en reflekterende, melankolsk stemning som gradvis løses opp i et mer livlig tempo, ofte gjennom et festlig segment.

Komposisjon 1: Ab mori naiyya par karo ge – 16-slags rytmesyklus, middels tempo.
Komposisjon 2: Tarana – 12-slags rytmesyklus, høy tempo.

Nyhetsbrev