6. mai kl. 13:30 Gamle Raadhus Scene

Playtime

ensemble
Showcase

Vi har laget en liten «opera» for barn basert på et musikkstykke av Haydn Wood, Play time. Vår «opera» er tenkt for barn fra barnehage og yngste klasser på barneskoler. Det er totalt 5 medvirkende i prosjektet. Stefan Ibsen Zlatanos er profesjonell pianist med lang erfaring. (NB! til info; Vikar for Stefan under Showcase 6. mai blir en pianist som heter Gabriel Vinker), og fire sangere fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Due og Operahøgskolen som nærmer seg slutten av sine studier.

Gabriel Vinkerklaver, vikar for Stefan Ibesen Zlatanos

Vikar for kvelden, Gabriel Vinker, er en argentinsk-polsk pianist, født i Buenos Aires. Uteksaminert fra National University of Arts (UNA) som Arts Licenciate-Graduate i piano. Studerte Musical Preparation Opera-graden ved Teatro Colon Academy (ISATC). Han studerer for tiden til Opera Répetiteur Master ved Norges musikkhøgskole (NMH) i Oslo, Norge.

Om programmet

«Playtime» er en barneopera, hvor vi befinner oss på en campingplass i England. Settingen er det lett å lage ved hjelp av rekvisitter og kulisser, som vi allerede har (da vi allerede har fremført forestillingen for til sammen ca. 300 barn på ulike steder.) på campingplassen møter vi mange forskjellige dyr. Disse møter vi i de ulike duettene, ariene og kvartettene i opera stykket. Siden vi synger på engelsk har vi lagt inn en del norsk snakking mellom stykkene, og litt midt inni stykker for at barna skal skjønne hva som skjer. Vi har også enkle kostymer som tydelig viser hvilke dyr vi er. Stykket tar opp temaer som etikk, identitet og eksistens og utfordrer barna til å snakke om ting. Vi viser at mangfold er viktig med de ulike dyrene, og at det er bra at vi har ulike egenskaper, og er gode på forskjellige ting.

Operastykket har en estimert varighet på ca. 40 minutter totalt.

Besetning

Gabriel Vinkerklaver, vikar for Stefan Ibesen Zlatanos
Mari Aschehougsopran
Solvi Skogstadmezzosopran
Jostein Fahretenor
Edvard Sandbakkenbaryton

Showcase

Haydn WoodUtdrag fra "Playtime""The spider and the fly"
"The owl and the pussycat"

Nyhetsbrev