Monica Tomescu-Rohde

Monica Tomescu-Rohde konsertkarriere begynte i 1995 i Romania. Etter fullført diplomutdanning ved Norges Musikkhøgskole (2006), har hun jobbet som frilanser.

Som frilanser har hun samarbeid med musikere fra store deler av landet, som f.eks. Aage Kvalbein, Thomas Ruud og Elisabeth Norberg-Schultz. I tillegg har hun samarbeidet med en del festivaler som ArcTic i Sverige og Oslo Operafestival, og har hatt opptredener ved både rumensk og norsk kringkasting. 

Monica er også leder av konsertserien “Kvinnelige spor i musikkhistorien” som presenterer utelukkende verker skrevet av kvinnelige komponister. 

Hennes debutsingel ble lansert i år: Marie Bigots pianosonate, som kun er utgitt en gang før. Også i år er hun med på saxofonisten Aina Helgeland Davidsen debutplate, THEN.

Fannys år

Fannys år er en konsertforestilling om Fanny Mendelssohn-Hensel liv, hennes reise gjennom Italia, og pionérarbeidet, klaversyklusen Das Jahr. 

Det er en tverrkunstnerisk opplevelse der publikum dras med inn i den store historien bak hele verket. Befrielsen fra datidens normer om kvinnens status i familie og samfunnet. Å tørre å trosse sine nærmeste og stå opp for det man tror på seg selv.

Showcase

  • Fanny Mendelssohn-Hensel:
    Utdrag fra Das Jahr

E-post: monicatomescurohde@gmail.com (Monica Tomescu-Rohde)
Telefon: 41508145