Milkica Radovanovic

Milkica Radovanovic er organist og pianist med allsidig repertoar som spenner fra tidlig barokkmusikk til samtidsmusikk. Hun er aktiv som solist og kammermusiker inn- og utland.

Hun var finalist i Nordisk Orgelkonkurransen 2021, semifinalist i Bach-konkurransen i Leipzig 2018 og hun har vunnet priser både innen kammermusikk og som solist, blant annet Internasjonal klaverkonkurransen Roma i Italia, og «Citta di Moncalieri» Italia.

Milkicas tolkninger av verker med stor stilistisk bredde kjennetegnes av teknisk perfeksjon, et kraftfullt temperament, intellektuell kontroll og et ekstraordinært grep om form. Hennes tolkning av Bach inneholder elegant utførelse av dekorative detaljer, bevissthet om retoriske elementer og oppmerksomhet omkring dypere strukturelle og konstruktive prinsipper.

Konsertprogram

Pianoprogrammet

«Sound of Lamentation and Water Deity in Piano Works by Bach, Chopin and Ravel»

Programmet består Bachs Partita nr 6, Chopins Ballade nr 4 og Ravels “Lekende vann», tre musikalske verdener gjennomsyret av uttrykkets dybde, klagesang og vann guddom. Den musikken renser tankene og sjelen, og uttrykker det som ikke lar seg sette ord på. 

Orgelprogrammet

«Messiaens orgelmusikk i lys og lyd» 

Programmet består av meditasjoner fra La Nativité du Seigneur(Herrens fødsel)av Messiaen, inspirert av Jesu fødsel. I denne musikken får publikum opplevelse av sammenfletting av symbolikk, guddommelige og religiøse fortellinger gjennom orgelklang og visuelle effekter med fantasifull brukt av lys i sammenheng med lyd. Musikk sammen med lys gir en annerledes opplevelse av å lytte til klassisk musikk.


Orgel:

 • Messiaen:
  La Nativité du Seigneur

Piano:

 • J.S.Bach:
  Partita no 6 BWV 830
 • F.Chopin:
  Ballade no 4 op 52
 • M.Ravel:
  Jeux d’eau (Lekkende vann)

Showcase

 • M.Ravel:
  Jeux d’eau (Lekkende vann)

E-post: milrad991@gmail.com (Milkica Radovanovic)
Telefon: 99870612