Foto: Olivia da Costa
5. mai kl. 19:00 Gamle Raadhus Scene 6. mai kl. 19:00 Gamle Raadhus Scene

Laura Custodia Sabas

fiolin
Showcase

Den katalanske fiolinisten Laura Custodio Sabas fullførte sine musikalske studier i London, ved Purcell School of Music og Royal Academy of Music. Laura var medlem av den prisbelønte Fitzroy Quartet mellom 2016 – 2021, som hun opptrådte med over hele verden på festivaler i Storbritannia, Tyskland, Polen, Frankrike, Spania og Sør-Afrika.

Fitzroy Quartet ga sin debutkonsert i Wigmore Hall i 2018 og vant mange priser og priser som Beethoven-prisen i den andre internasjonale Beethoven Chamber Music Competition, Tunnell Trust Award og 1. prisen i Royal Over-Seas League Competition. Som orkesterspiller har hun opptrådt med Mahler Chamber Orchestra, Den Norske Opera & Ballett, London Mozart Players, Glyndebourne Opera Orchestra, Orquesta de Cadaques, Bournemouth Symphony Orchestra, English Touring Opera og har ledet Pacific Music Festival Orchestra.

Laura ble med i Engegårdkvartetten i juni 2022. Siden da har hun opptrådt i mange norske konserthus og festivaler som Oslo Kammermusikkfestival og Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest, og i utlandet som kamara.hu i Budapest og turneer i Colombia og Storbritannia, og har vært omtalt flere ganger i BBC radio 3 og NRK Radio. Laura spiller på en Jean Baptiste Vuillaume fiolin (1857).

Om programmet

En musikalsk reise gjennom de romanske språkene. Programmet viser frem musikk av komponister fra de romanske språklandene: Spania, Portugal, Italia, Frankrike og Romania. Siden jeg selv er fra Catalonia, og jeg snakker både katalansk og spansk, føler jeg en spesiell tilknytning til musikken som er skapt av romanske komponister, da jeg tror at deres musikalske språk gjenspeiler likheter i morsmålene deres. Repertoaret fokuserer på musikk for fiolin og piano fra 1800- og 1900-tallet, og er satt sammen for å være både tilgjengelig og spennende for alle.

Besetning

Laura Custodio SabasFiolin
Emil Duncumbklaver

Konsertprogram

Enric GranadosDanza Española nr. 5 "Andaluza" (arrangert av Fritz Kreisler)
Camille Saint-SaënsÉlégie op 143
Maurice RavelSonate for fiolin og piano nr. 2II. Blues
Giuseppe Verdi "Sì, mi chiamano Mimì"fra La Boheme (arrangert av meg selv)
Claude Debussy Sonate for fiolin og piano i g-mollI. Allegro vivo
Frederic MompouAltitud
George EnescuSonate for fiolin og piano nr. 3:I. Moderato malinconio
Lili BoulangerD’un matin de printemps
Isaac AlbénizTango (arrangert av Fritz Kreisler)
Luís de Freitas BrancoSonate for fiolin og piano nr. 1II. Allegretto Giocoso
Manuel de FallaDanse Espagnole fra La Vida Breve (arrangert av Fritz Kreisler)

Nyhetsbrev