Foto: Nanna Wessel.

Kvartett Sostenuto

strykekvartett
Showcase

Kvartett Sostenuto er en erfaren og uttrykksfull strykekvartett, bestående av fire unge musikere med  glød for kreativitet og ekspressive utrykk. Trass sin unge alder har kvartetten allerede utviklet en  moden klang og en nyansert musikalitet, noe som bidro til deres seier i den kjente nasjonale  konkurransen «Midgardkonkurransen» i 2022. Kvartett Sostenuto har deltatt i Oslo Kvartettserie sitt  kvartettprogram «Ung Kvartettserie» siden 2021; et program som har tilbudt dem mulighet til å  fremføre på flere av de store norske scenene. Sostenuto har mottatt undervisning og mesterklasser fra kvartetter som Danish String Quartet, Vertavo kvartetten og Opus13 kvartetten for å nevne noen. 

Kvartett Sostenuto ble stiftet under koronaåret 2020, og valgte deretter å kalle seg «Sostenuto», som  står for utholdende. Kvartetten består av Bjørg Pas, Andreas Alexander Martinsen, Kristin Pas og  Frida Leanne Rogn. De har for øyeblikket base i Oslo, hvor de får undervisning av Kari Ravnan og Geir  Inge Lotsberg, men reiser jevnlig til Danmark for å motta undervisning av Prof. Tim Frederiksen. 

Om programmet

Musikk, uavhengig av sjanger, kan av mange bli ansett som noe av det viktigste mennesker eier. Det er gjennom musikk at folk sine innerste følelser kan sveve fritt, uten redsel for å bli dømt. Likevel, i en verden preget av krig og nød, forblir det et faktum at dagens samfunn ikke har overskudd til å prioritere musikk og kultur på samme måte som før, og en liten del av det som gjør oss til oss blir bortgjemt og bortglemt. 

Kvartett Sostenuto, derimot, har siden deres oppstart i 2022 hatt et brennende ønske om å fortelle og vise folk hvor viktig kultur er for dagens samfunn. Det er med denne driven, at de har valgt å promotere et program som lager kultur mer relevant i en av dagens mest omtalte problemer: krig og fattigdom. Programmet de har valgt, representerer dermed de forskjellige delene av tidenes verdenssamfunn.

Nyhetsbrev