Kelly Sohyoung Lee og Edel Bolstad

Edel Bolstad og Kelly Sohyoung Lee forener toner fra to verdensdeler under Arena:klassisk.

Kelly Sohyoung Lee er en koreansk fiolinist som begynte å ta fiolintimer allerede som 5 åring. I 2005 flyttet hun til USA for å fortsette musikkstudiene med Ik-Hwan Bae ved Indiana University String Academy. Kelly tok bachelor ved Oberlin Conservatory der hun også har gått diplomstudiet, veiledet av Milan Vitek. Nylig tok hun mastergrad ved Norges musikkhøgskole med Peter Herresthal som lærer. Kelly spiller for øyeblikket på en fiolin laget av Tschu Ho Lee fra Chicago, Illinois.

Grunnet sin store interesse for samtidsmusikk har Kelly samarbeidet mye med Michael Schelle, som har vært nomiert til Pulitzer Prize to ganger. I 2012 debuterte hun med solokonserten, «Guardian (2011)», som var bestilt av Culver Academies i Culver, Indiana. To av Schelle’s nyligste komposisjoner, «The Illusion of Invincibility (2017)» og «My Tears Fall Dry (2017)» har blitt skrevet for Kelly, og hun fremførte begge i April, 2018, ved Butler University i Indianapolis, Indiana. Kelly har nylig fremført Schelles «A mysterious night of Norway (2021)» ved Norges musikkhøgskole som en del av sin masteroppgave.

Kelly har deltatt på en rekke musikkfestivaler som Indiana University Summer String Academy, Liandu Festival, Bergen Orkesterfestival, Oslo Kammersmusikkfestival og Fjord Classics. Hun har i tillegg spilt med orkestere som Cleveland Women’s Orchestra, Firelands Symphony Orchestra og Shanghai International Youth Orchestra. 


Edel Bolstad er en klassisk pianist fra Bergen. Våren 2021 fullførte hun sin master i utøvende klassisk klaver ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, veiledet av professorene Håvard Gimse, Einar Henning Smebye og Kathryn Stott.

Hun er en aktiv frilansmusiker, og har spilt på flere av de store norske festivalene for klassisk musikk, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Fjord Classics, Grieg in Bergen Festival, Gloppen Musikkfest og Trondheim Kammermusikkfestival.

Sommeren 2021 var hun ukens pianist på Troldhaugen i Bergen. Hun har hatt timer og deltatt på masterclasser med lærere som Leif Ove Andsnes, Marianna Shirinyan, Einar Steen Nøkleberg og Håkon Austbø m.fl. Hun er også en ivrig kammermusiker, og vant i Januar 2018 1. pris i NMHs kammermusikkonkurranse med gruppen Clara Quartet. Edel er for tiden aktuell med sin egen konsertserie i Oslo med musikk skrevet utelukkende av kvinnelige komponister.

Facebook


Showcase

  • Jakob Gade:
    Jalousie Tango Tzigane
  • George Gershwin (arr. J.Heifetz):
    Summertime
    It ain`t necessarily so

E-post: slee2@oberlin.edu (Kelly Sohyoung Lee)
Telefon: 46509070