Foto: Juliette Rowland

JÒR

saksofonkvartett
Showcase

JÓR er en saxofonkvartett med medlemmer bosatt i Norge, Sverige og Danmark og som er aktiv både i og utenfor Skandinavia. JÓR har et nordisk fokus, og ønsker å fremme nordisk musikk i inn- og utland. Kvartetten gjør dette ved å både arrangere og bestille nye verk for saxofon, og kan med dette sette sammen varierte program bestående av blant annet klassisk, tradisjonell og nyere musikk fra de nordiske landene. Medlemmene i JÓR er allsidige musikere, med kjennskap til en rekke sjangere, og bruker blant annet improvisasjon og nye teknikker på instrumentene for å gi nytt og spennende liv til musikken. Saxofonen er et av de mest fleksible instrumentene vi har, og den kan spille lyrisk og svakt som en stryker, sangbart som menneskestemmen og med kraften og energien til en blåser. Med disse mulighetene skaper JÓR et variert klangbilde fra det majestetiske og store til det intime og nære.

JÓR består av:
Anja Nedremo (DK/NO) – Sopransaxofon
Kathrine Kirkeng Oseid (NO) – Altsaxofon
Morten Norheim (NO) – Tenorsaxofon
Anna Magnusson (SE) – BarytonsaxofonOm programmet

«Nordiske toner» er et konsertprogram bestående av klassisk og tradisjonell musikk fra de nordiske landene, som kvartetten selv har skrevet om for fire saxofoner. På programmet står blant annet Intime Miniatyrer skrevet av svenske Lars Erik Larsson, danske Rued Langgaard sin strykekvartet nr 3, og Bådnlåt av norske Edvard Grieg. I tillegg improviserer kvartetten over den islandske hymnen Heyr himna smiður. Kvartetten har også med seg musikk inspirert av nordisk folkemusikk, som Trondheimsfjorden av norske Gjermund Larsen, Polska från Dorotea skrevet av svenske Johan August Andersson, og Velkomne med æra skrevet av norske Geirr Tveitt.  

På denne konserten får du høre fire saxofoner på måter du kanskje aldri har hørt før. Vi lover en unik konsertopplevelse!

Nyhetsbrev