Foto: Emma Sukalic
6. mai kl. 13:30 Gamle Raadhus Scene

FRAM ensemble

ensemble
Showcase

FRAM ensemble består av pianist Edel Bolstad, cellist Sophia Hugo Cabo, bratsjist Nanna Ikutomi Sørli og fiolinist Anna Rødevand. De møttes alle som studenter ved Norges Musikkhøgskole (2015-2020), hvor de dannet Clara Quartet (nå FRAM ensemble), en klaverkvartett som tidlig vakte oppsikt ved å vinne NMHs kammermusikkonkurranse.

Deres felles lidenskap for kammermusikk og kvinnelige komponister har ført til dannelsen av deres egen konsertserie, med fokus på nettopp disse elementene. Individuelt spiller de jevnlig med landets største orkestre og har opptrådt på mange av de største norske klassiske festivalene, samt gjort seg bemerket på internasjonale festivaler som Pacific Music Festival, Festival de Prades Pablo Casals, Amersham Music Festival og Järna Festival Academy. Sammen har de også opptrådt på Trondheim Internasjonale Kammermusikkfestival, hatt undervisning gjennom ECMA (European Chamber Music Academy) og hatt mesterklasser med blant annet Danish String Quartet, Pavel Haas Quartet, Prof. Heime Müller i Lübeck, Marianna Shirinyan, Torleif Thedéen og Prof. Florian Wiek.

I mars 2023 kuraterte og spilte de konserter under utstillingen Mestermøter på Nasjonalmuseet. I løpet av 14 konserter ble det presentert 20 ulike komponister, 25+ verk med 38 ulike musikere til over 1500 publikummere. Dette ble trukket frem som noe av det mest spennende ved utstillingen av Ballade.no.

Om programmet

FRAM ensemble har de siste årene opparbeidet seg et stort og variert repertoar med musikk skrevet av kvinner. På programmet står musikk av komponister som Clara Schumann, Amy Beach, Caroline Shaw og Sophia Gubaidulina m.fl. Deres erfaring med kuratering av konserter, gjør at de kan skreddersy et program tilpasset arrangørens konsept og ønsker. Ensemblets besetning er fleksibel, og repertoaret veksler mellom solo, duo, trio og kvartett. Felles for FRAM ensembles konserter er varierte og spennende program, med stor bredde i uttrykket. Musikerne er også opptatt av muntlig formidling, og å gi publikum mulighet til å bli godt kjent med de ulike komponistene!

Besetning

Edel Bolstadklaver
Sophia Hugo Cabocello
Nanna Ikutomi Sørlibratsj
Anna Rødevandfiolin

Showcase

Caroline ShawThousandth Orange (for klaverkvartett)

Nyhetsbrev