Entertainers

«Livet på og bak scenen». En forestilling som portretterer morsomme historier i en operasangers liv på og bak scenen. Her får vi innblikk i selvopplevde situasjoner som viser både humor og alvor, flettet inn i noen av operalitteraturens mest kjente arier og duetter.


Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran, har sin utdannelse fra Nordnorsk Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole.

I 1999 var Siv Oda en av finalistene i den nasjonale delen av Dronning Sonjas Musikkonkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera i rollen som 3. Dame i Mozarts «Tryllefløyten». Videre engasjement ved Den Norske Opera inkluderer rollen som Mercédès i «Carmen», Nicklausse/Musen/Stemmen i «Hoffmanns Eventyr», Marcellina, og senere Cherubino i «Figaros Bryllup». Hun er også en av solistene på DNOs CD-produksjon «Hjem til Jul». Siv Oda har hatt solistroller ved alle de ulike regionsoperaene rundt om i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre.

Hun har også gjestet L’Opéra de Montréal i Canada som solist ved en gallakonsert med verk av Verdi. Sommeren 2017 gjestet hun Opera på Skäret i Sverige som Suzuki i «Madama Butterfly», og i 2018 returnerte hun dit, hvor hun hadde stor suksess som Eboli i Verdis «Don Carlo».

Siv Oda har jobbet med dirigenter som Rafael Frühbeck de Burgos, Patrick Fournilliér, Michael Balke, Eivind Gullberg Jensen, Anja Bihlmaier, Massimo Zanetti, James Gaffigan, Olari Elts, Marcello Mottadelli og Gregor Bühl. Av regissører hun har jobbet med kan nevnes David Alden, Aik Karapetian, Stefan Herheim, Leslie Swackhamer, Stein Winge, Bentein Baardson, Jeff Pedersen, Ronald Rørvik, og regigruppen La Fura dels Baus.


Thomas Ruud, tenor, er en av Skandinavias mest ettertraktede sangere. Han hadde sin debut ved Den Norske Opera i 1994 som Grev Almaviva i «Barberen i Sevilla», en rolle han har gjentatt i mer enn 150 forestillinger, og har til nå mange av de største tenorrollene på repertoaret, slik som Calaf, Don José, Pinkerton, Rodolfo, Cavaradossi, Pollione, Manrico, Steva Burya, Hoffmann, Faust, Canio og Gustav III, for å nevne noen.

Han har vært ansatt ved noen av Tysklands største operahus, slik som Statsoperaen i Stuttgart, og Statsoperaen i Hannover, og har ellers gjestet som solist rundt om i hele verden, inkludert USA, Mexico, Singapore, Taiwan og New Zealand. Ruud har jobbet med dirigenter som Patrick Fournillier, Timo Handschuh, Andreas Schüller, Christian Lindberg, Peter Szilvay, Eivind Gullberg Jensen og Kjell Seim, og med regissører som Dietrich Hilsdorf, Calixto Bieito, Enrique Mazzola, Lisa Kent og Ronald Rørvik.

Thomas har holdt konserter med noen av verdens ledende sangere, som sopranen Kiri Te Kanawa. Ruud er også kjent for sitt lange samarbeid med Hanne Krogh. Han er ofte å se i Norge, både som solist i større operaproduksjoner, og ogsåi konsertsammenhenger, med orkestre som blant annet Oslo Filharmoniske Orkester, KORK, og Trondheim Symfoniorkester.


Dagbladet i Hamar skrev i 2019 «en så sprudlende, energisk og meget musikalsk dame skal en lete lenge etter.» 

Som solo pianist har Dorina Komani vunnet flere internasjonale konkurranser i Italia, Nord-Macedonia og Albania. I 2014 vant hun prøvespillet for å være solist med Trondheim Symfoniske orkester, i 2015 med Oslo symfonisk orkester mm.

Hun er en ettertraktet kammermusiker og har spilt med noen av landets beste instrumentalister som Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad mm i festivaler som Oslo Operafestival, Kirsten Flagstad festivalen, Fredriksten Opera Festival, Arctic Operafestival, Norsjø kammermusikkfest mm

Dorina har vært på turné både i Norge gjennom Rikskonsertene, med C/O chamber orchestrai Tysklad i 2014 og 2015, i Spania med cellisten Paula Cuesta i 2014, og i 2017 med Trond Halstein Moe og Ingegjerd Moe.

Hun har spilt med mange av landets fremste sangere som Caroline Wettegreen, Yngve Søberg, Thomas Ruud mm. I tillegg har hun vært repetitør ved Ringsaker Operaen i 2018 «Perlefiskerne»; 2019 «Barberen i Sevilla»; 2020 «Trollmanen fra OZ» og 2021 «Der Freischütz» produksjonene. Under Oslo Operafestivalen har hun vært repetitør for operaen «Don Giovanni» i 2018; «La Boheme» i 2019/2020; “Carmen” i 2020; “La Traviata” og “The Rakes progress” i 2021.

Dagbladet i Hamar skrev i 2019 «…Dorinas´ frie måte å introdusere verkene på øste av overskudd og spontanitet» dette fordi hun elsker fortellinger. All musikk har farger, historier og masse boblende følelser som man kan både fortelle med ord og med klang gjennom pianoet. Dette og kjærligheten for bevegelseskunsten har ført Dorina inn i Eurytmi verden, hvor hun jobber til daglig som pianist ved Oslo By Steinerskole.


Konsertprogram

Arier: E lucevan le stelle, Nessun Dorma, Core n’grato, Una voce poco fà, O don fatale, Rusalkas sang til månen.

Duetter: Libiamo, Love Theme fra Cinema Paradiso, Time to say goodbye, Enkevalsen.


Showcase

Calafs arie «Nessun Dorma», fra Turandot av Puccini (Thomas).

Rosinas arie «Una voce poco fà» fra Barberen i Sevilla av Rossini (Siv Oda)

Duetten «Time to say goodbye» av Sartori ( Siv Oda og Thomas). 

I tillegg vil vi fremføre et par veldig korte deler av teksten som binder sammen forestillingen vår «Livet på og bak scenen»


E-post: sivoda@hotmail.com
Telefon: +47 95735433