Ellisiv Tandberg

Ellisiv Tandberg (27) er en av de mest fremtredende norske pianistene i sin generasjon.

Hun har vært solist med Kringkastingsorkesteret og med Bergen Filharmoniske Orkester. Hun har hatt solooppdrag på scener som Oslo Konserthus, Den Norske Opera og Ballett, og Grieghallen i Bergen og jevnlig spilt konserter både i Norge og ute i Europa. Både som solist og som kammermusiker har hun utmerket seg ved å motta priser i en rekke konkurranser.

Etter bachelorstudier med Håvard Gimse i Oslo flyttet hun til Wien for masterstudier med den internasjonalt anerkjente konsertpianisten og pedagogen Jura Margulis ved Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien (MuK). Juni 2021 holdt Ellisiv sin avsluttende eksamenskonsert i Wien. Hun fikk toppscore av samtlige jurymedlemmer, noe som bare skjer ca hvert 3 år ved MuK. Margulis skriver om Ellisiv, “She has developed a brilliant and expressive piano technique which she combines with a genuine intuition and excitement for music.” Eksamenskonserten førte til solistoppdrag i Musikverein Wien. Ellisiv har også opptrådt på den østerrikske radiokanalen Ö1 ved flere anledninger, i forbindelse med at hennes trio vant Fidelio-konkurransen i Wien arrangert av MuK.

Høsten 2021 flyttet hun fra Wien til Tønsberg. Siden dette har hun vært etterspurt og har spilt konserter i Stavanger og i Øst og Sør-Norge, og har flere engagement med orkester fremover. Hun spiller bl. a. Rachmaninovs 2. pianokonsert i Drammen Teater i oktober. 

Ellisiv er nylig blitt tildelt Statens Arbeidsstipend for nyetablerte kunstnere for 2022 og 2023.


Konsertprogram

Tittelen for denne konsertidéen er: From Oslo to Vienna – Piano Music – Crossing Borders

Med dette har jeg tenkt en presentasjon av program som jeg har jobbet mye med under mine studier i Wien. Tittelen er inspirert av eksamenskonserten jeg hadde i Wien i 2021, hvor også jeg spilte mye av programmet jeg her foreslår. Det å krysse grenser er ment i forstand av fysiske grenser for klaverteknikk samt memoreringsutfordringer i dette krevende repertoaret.

Vi krysser også grenser med musikk fra forskjellige land. Etter å ha studert 5 år i Wien er det naturlig for meg å koble norsk musikk med noe som forbindes med Wien, her med lyriske stykker av Grieg og Schumanns Karneval fra Wien. I tillegg til dette brenner jeg for flere moderne komponister, som Einojuhani Rautavaara og Carl Vine. Dette er musikk med mye energi og er en god presentasjon av meg som pianist. Jeg var i direkte kontakt med den australske komponisten Carl Vine i forbindelse med masteroppgaven min i Wien, som dreide seg om sonaten jeg her ønsker å presentere. I tillegg har jeg tatt med vakker musikk av Rachmaninov og Sibelius, da dette alltid blir satt stor pris på av et publikum og skaper et større spenn i konsertprogrammet.


Sergej Rachmaninov (1873-1943):   Preludium Op. 3 Nr. 2 i ciss-moll

                                                           Etyde Op. 39 Nr. 1 i c-moll 

                                                           Preludium Op. 32 Nr. 5 i G Dur

Einojuhani Rautavaara (1928-2016):  Sonate Nr. 2 “The Fire Sermon”

Jean Sibelius (1865-1957):    Impromptu Op. 5 Nr. 5 

Edvard Grieg (1843-1907):   Sommerfugl Op. 43 Nr. 1 

                                                Til Våren, Op. 43 Nr. 6

Carl Vine (1954–):   Sonate Nr. 1 

Robert Schumann (1810-1856):   Faschingsschwank aus Wien, Op. 26


Showcase

Jean Sibelius: Impromptu Op. 5 No. 5 

Einojuhani Rautavaara: Sonata No. 2 «The Fire Sermon», 1st movement  

Sergej Rachmaninov: Etude Op. 39 No. 1


E-post: ellisivtandberg@gmail.com
Telefon: +47 97955871