Early Voices

Early Voices er en profesjonell tidligmusikkvintett med base i Oslo. Early Voices fremfører europeisk barokk- og renessanserepertoar med nordisk klangideal.

Ensemblet har fått svært god mottakelse med sine prosjekter. Early Voices ønsker å videre etablere seg som et av landets fremste ensembler innen tidligmusikk, med fokus på møtepunktene og overgangsområdene rundt norsk folkemusikk. Kjerneområder er ornamentering og instrumentering, og vi søker å finspisse den norske ensembleklangen i både tidligmusikken og folkemusikken, og slik sett tilgjengeliggjøre begge sjangre for publikum.

Early Voices’ fem medlemmer er erfarne solister og ensemblesangere med bakgrunn fra blant annet Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammarkör, Vocal Art, Kilden Vokalensemble, m.fl.

Early Voices støttes i 2020/2021 av Kulturrådet, Fond for Utøvende Kunstnere og CREO Vederlagsfond.

Konsertprogram

I Norge har vi store religiøse kunstskatter som er en viktig del av vår kulturarv, nemlig folketonene. På vår konsert vil vi fremføre religiøse folketoner, arrangert av komponister fra vår tid. Vi vil la fortid møte nåtid og ved dette skape noe eget og nytt. Folketonene og tidligmusikken settes både opp mot hverandre og flettes inn i hverandre. Dette vil gi lytterne en opplevelse med kontraster, virtouse overganger og ornamentikk fra både tidligmusikkens og folkemusikkens side. Folketonene er på mange måter Norges svar på tidligmusikk, og gjennom blant annet klang, triller og vibratobruk vi vil utforske ornamenteringen og klangbildet i både folketonene og det barokke. og gjennom dette gjøre overgangene mellom de to, vanligvis adskilte stilartene, mer flytende og kommuniserende.

Velkommen til en konsert med store kontraster – fra norske folketoner, til barokt temperament og følsomhet. Naturen går som en rød tråd gjennom konserten, fra de norske fjellene, til de italienske skoger og daler.

Showcase

  • Folketone fra Valdres etter Marit Karlberg /arr. Henrik Ødegaard (2018):
    Nu rinder solen op af Østerlide, Durata 3.30 min
  • Heinrich Schütz (1611):
    Ride la primavera – Il primo libro de madrigali, SWV 7, Durata 3.30 min
  • Folketone fra Øystre Slidre etter Marit Karlberg /arr. Andrew Smith:
    I Oletjedn, i Olekjinn, (2018) Durata 3.45

Sangerne

Kristine Våge arbeider som freelance sanger, samtidig som hun også underviser i sang. Hun har en vid sjangerbredde, og lang erfaring som solist og ensemblesanger i ulike klassiske sjangre. Hennes interesse er særlig stor innenfor barokkmusikk, men hun har også en stor kjærlighet for opera. Kristine er tidlig i sin karriere, men har likevel rukket å starte flere ulike prosjekter hvor hun selv deltar. Hun har blant annet vært medstifter av Norges første profesjonelle damekor, Det norske damekor, som også hadde sin debutkonsert og påfølgende turné høsten 2019.


Mari Johanne Müller, lyrisk sopran, jobber som frilanssanger og er mye brukt som sanger i både ensembler og som solist. Mari har stor sjangerbredde med fokus på tidligmusikk og samtidsmusikk, og har erfaring fra blant annet Det norske Solistkor, Vocal Art, Mogens Dahl Kammerkor og NMHs Vokalensemble. Mari har vært med på å stifte Norges første helprofesjonelle damekor, Det norske damekor. Mari har utdannelse i musikkteater fra Bårdarakademiet, og har gått til undervisning hos blant andre Mona Julsrud, Ivar Krogh Hovd, Nils Erik Steinsbø og Maria Berglund.


Øystein Stensheim begynte sine sangstudier i talentprogrammet “Unge musikere” ved konservatoriet i Stavanger og senere ved Norges Musikkhøgskole der han fullførte sin bachelor våren 2013. Øystein har siden den gang opparbeidet seg et solid konsertrepertoar både som solist og-ensemblesanger. Han er en svært ettertraktet tenor og opptrer jevnlig med andre profesjonelle ensembler i Norge. Han ble fast medlem i Det Norske Solistkor i 2012. Som konsertsolist framfører han jevnlig verker av Bach, Mozart, Schubert og Haydn og han har vært med på en rekke kritikerroste CD-innspillinger. Øystein opererer i et bredt spekter av forskjellige musikalske og kunstnerisk uttrykk. I 2021 er han aktuell med sine masterstudier ved Norges Musikkhøgskole der han utforsker stemmebruk i et sjangeroverskridende musikalsk virke. Han studerer hos Ann Helen Moen.


Peder Arnt Kløvrud er en baryton utdannet ved Barratt Dues musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole. Etter endt utdanning har han jobbet frilans. Siden 2005 har han hatt fast kontrakt i Det norske solistkor, der han har jobbet med kjente dirigenter som Grete Pedersen, Peter Dijkstra, Ottavio Dantone, Tônu Kaljuste og James Wood. Han har også sunget med TSO vokalensemble, Edvard Grieg Kor, VocalArt og Mogens Dahl kammerkor. I 2014 spilte han «Jacob» i “Et drømspill” på Nationaltheatret. Han er mye brukt som solist og har sunget bl.a. “Juleoratoriet” av Bach og “Requiem” av Faure. Han har studert med blant annet Torgun Birkeland, Ståle Ytterli, Kjersti Ekeberg og Njål Sparbo.


Sean Bell er en ung kontratenor fra Oslo som hovedsakelig jobber med nytolkning av det klassiske sangrepertoaret, fra 1500 til moderne tid. Han jobber også med samtidsmusikk, og har urfremførte flere stykker for kontratenor. Bell har arbeidet med ulike ensembler, blant annet Ny Norsk Messingkvintett, vokalensemblet Oslo14, vokalensemblet Early Voices, Det Norske Solistkor og Ensemble +47, og har gjort sceneproduksjoner i inn- og utland. Han har en bachelorgrad fra Norges Musikkhøgskole og studerer nå ved Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Sean Bell er også en aktiv improvisator, og har gjort flere produksjoner i retning performance art.


E-post: kontakt@earlyvoices.no
Telefon: 92620485