Duo Futt

Duo Futt ble startet i 2018, men medlemmene Olga Jørgensen og Julie Yuqing Ye har vært venner fra de delte førstepris i Ungdommens Musikkmesterskap for over ti år siden. De studerte i London på Royal Academy of Music og Guildhall School of Music and Drama før de begge tok sine mastergrader på Norges Musikkhøgskole. Siden da har de konsertert både sammen og som solister i hele landet, blant annet i den Norske Opera og Ballett, på Norge Rundt-turnéen til Nasjonalmuseet, Munchmuseet, Troldhaugen, Risør kammermusikkfestival og Oslo kammermusikkfestival.

Julie Yuqing Ye er en klassisk pianist med base i Oslo. Som aktiv solist og kammermusiker har hun holdt konserter over hele Europa. Blant konsertscenene kan vi nevne Den Norske Opera og Ballett og Oslo Konserthus samt Wigmore Hall og Milton Court Concert Hall i London.

Foto: Clementine Grimault

Etter å ha gått inn på Unge Talenter, et program for unge og talentfulle musikere ved Barratt Due musikkhøgskole i Oslo, begynte hun å studere hos Einar Steen-Nøkleberg. I 2018 fullførte hun sitt artistdiplom (Diplomstudiet) ved Norges musikkhøgskole, samtidig som hun fullførte en mastergrad i musikkutførelse ved Guildhall School of Music and Drama.
I løpet av disse årene studerte hun med Marianna Shirinyan, Håvard Gimse, Charles Owen og Katya Apekisheva, samt Alessandra Georgia Brustia under en utvekslingsperiode til Claudio Monteverdi Conservatorio i Bolzano.

Noen av festivalene Julie har deltatt på er Oslo Kammermusikkfestival, Oxford Philomusica Piano Festival, Beijing International Music Festival and Academy, International Summer Academy Mozarteum, Hardanger Musikkfest, og Trondheim Kammermusikkfestival.
Julies siste TV-opptreden var på Grieg: Minutt for minutt på NRK i 2018. Hun var også med i NRK-programmet Meisterklasse i 2012 sammen med Leif Ove Andsnes.


Olga har likt å opptre i Storbritannia, Norge, Polen, Spania og Malta som solist og som kammermusiker. I 2016 ble hun valgt ut som en av solistene for «De Unges Konsert» med Bergen Filharmoniske Orkester og hun var 2017 mottaker av YAMAHA Foundation Scholarship for Scandinavia. Olga har opptrådt på ulike musikkfestivaler som Oslo Kammermusikkfestival, Risør Kammermusikkfestival, Midtåsen Kulturfestival, Johan Halvorsen Musikkfest, Mozartfestivalen i Fredrikstad, Hemsingfestivalen, Oxford Lieder Festival, Victoria Arts Festival på Malta, og hun har jobbet med musikere som Solveig Kringlebotn, Tine Thing Helseth, Sara Övinge og Det Norske Kammerorkester.

Andre høydepunkter inkluderer å være CAVATINA Chamber Music Fellow for 2015-2016 ved Royal Academy of Music i London og vinneren av St Martin in the Fields Chamber Music Competition og Malta International Music Competition. ​Olga ble uteksaminert fra Royal Academy of Music med en First Class Honours-grad i 2015 hvor hun studerte hos Hamish Milne og to år senere tok hun en mastergrad fra Norges musikkhøgskole hvor hun studerte hos Håvard Gimse og Kathryn Stott.

Olga er en allsidig pianist og har også en mastergrad som opera-repetitør fra Norges musikkhøgskole. Hun har deltatt på Oxford Lieder Festival med et norsk program med mezzosopran Eira Sjaastad Huse, hun var pianist for «Carmen on tour»-oppsetningen til Bergen Nasjonale Opera og sist åpnet hun vårsesongen 2021 på Troldhaugen i Bergen med sopran. Eldrid Gorset.


Konsertprogram

I konserten «Typisk norsk?» presenterer Duo Futt syv forskjellige norske komponister i et variert og spennende program for både to og fire hender. Fra Griegs og Thomas Becks Norske Danser til Agathe Backer Grøndahls Scherzo, Nils Henrik Asheims Variasjoner over Mikkel Rev og Pauline Halls pianosonate.


Showcase

Thomas Beck: «Halling fra Lom» fra Dansar frå Gudbrandsdal Op. 24

Nils Henrik Asheim: Variasjoner over «Mikkel Rev» for firhendig piano (utdrag)


E-post: julie_yuqing@yahoo.no
Telefon: +47 40144436