Foto: Rasmus Vik Lagerberg

Andreas og Elias Grimstad

fiolinduo
Showcase

Tvillingene Andreas og Elias Grimstad, er 22 år og kommer fra Levanger. De studerer Utøvende klassisk bratsj og fiolin ved Norges Musikkhøyskole og Barratt Due Musikkinstitutt.

Duoen har vunnet flere førstepriser i nasjonale konkurranser, og har hatt mange profilerte spilleoppdrag som kammermusikere og solister. Blant annet har de ved flere anledninger vært solister med Trondheim Symfoniorkester og Trondheimsolistene. Duoen har også vært artister på festivaler som Vinterfestspill i Bergstaden, Trondheim Kammermusikkfestival og Fjord Classics.

Om programmet

Andreas og Elias ønsker å bidra til å rekruttere flere til klassiske konserter ved å spille repertoar som også kan inkludere de som ikke er spesielt interessert i klassisk musikk fra før av.  De har valgt noen av sine favorittstykker.

Grimstad-brødrene skal sammen med pianist og komponist Harald Ramm Haugland spille noen av sine favorittstykker. Programmet har to kontrasterende stykker av Dimitrij Shostakovich med Prelude og Polka, og et stykke av den italienske komponisten Vittorio Monti med Czardas.Nyhetsbrev