PÅMELDING

LUKK

Dato:

25. april

Tid:

18:00 - 20:00

Sted:

Marmorsalen
Sentralen

Kontrapunkt

Konsert

Kontrapunkt kommer tilbake også i år! Med levende musikk, to dommere, tre lag, og Arild Erikstad som programleder.

Hva er Kontrapunkt?

For deg som ikke husker det: Kontrapunkt er den populære samnordiske TV-spørrekonkurransen om klassisk musikk. Den ble den gang ledet av legendariske Sten Broman og Sixten Nordström.

Tradisjonelt konkurrerte tre lag bestående av arrangører, orkesterledere og komponister i hvor stor kunnskap de har om klassisk musikk.

Vi gjennopplivet denne klassiske quizkonkurransen i 2019 – og holder den i live også i år. I år som i fjor er Arild Erikstad tilbake som programleder for gjetteleken om klassisk musikk.

Og som i originalen har også vi levende musikk – den fremføres av våre showcase-deltakere.

Arild Erikstad er programleder

Erikstad har vært redaktør og programleder for Hovedscenen på NRK2 i mer enn 20 år, og er en kjent stemme fra både Nyttårskonserten i Wien og en rekke av de største musikkbegivenheter gjennom en årrekke. Erikstad er utdannet Tonmeister (Musikkprodusent) fra Tyskland (1996-81) og han har produsert rundt 150 plateproduksjoner med alle våre fremste norske musikere og orkestre. Han var selv med på å arrangere den siste runden av Kontrapunkt på TV i Helsingfors i 1998.

Arild Erikstad
Arild Erikstad skal lede kontrapunkt også i år. Foto: Ole Kaland.

Dommerne

Dommerne er, i år som i fjor, Knut Kirkesæther (leder for Lofoten internasjonale kammermusikkfestival og styreleder i Klassisk) og Anderz Døving (daglig leder Klassisk, prosjektleder Arena:klassisk og administrator for Facebook-gruppen Aksjon for Kontrapunkt’s tilbakekomst)

Knut og Anderz er dommere
Knut Kirkesæther og Anderz Døving er årets dommere.

Deltakerne

…blir annonsert om kort tid