Kontrapunkt

Levende musikk, to dommere, tre lag og Arild Erikstad som programleder.

15. oktober kl. 20:00 // Hovedsalen

Hva er Kontrapunkt?

For deg som ikke husker det: Kontrapunkt er den populære samnordiske TV-spørrekonkurransen om klassisk musikk. Den ble den gang ledet av legendariske Sten Broman og Sixten Nordström. Tradisjonelt konkurrerte tre lag bestående av arrangører, orkesterledere og komponister i hvor stor kunnskap de har om klassisk musikk. Vi gjenopplivet denne klassiske quizkonkurransen i 2019 og håper det kan bli en tradisjon.


Arild Erikstad er programleder

Arild Erikstad

Arild Erikstad har vært redaktør og programleder for Hovedscenen på NRK2 i mer enn 20 år, og er en kjent stemme fra både Nyttårskonserten i Wien og en rekke av de største musikkbegivenheter gjennom en årrekke. Erikstad er utdannet Tonmeister (Musikkprodusent) fra Tyskland (1996-81) og han har produsert rundt 150 plateproduksjoner med alle våre fremste norske musikere og orkestre. Han var selv med på å arrangere den siste runden av Kontrapunkt på TV i Helsingfors i 1998.


Dommerne

Kursansvarlig Anderz Døving

Anderz Døving (daglig leder Klassisk, prosjektleder Arena:klassisk og administrator for Facebook-gruppen Aksjon for Kontrapunkt’s tilbakekomst)

Sara Aimée Smiseth fullførte masterstudiet i utøving ved NMH i 2013 med Einar Steen Nøkleberg og Einar Henning Smebye som lærere. Hun har også en bachelorgrad i musikkvitenskap og et årsstudium i tverrfaglige kjønnsstudier fra UiO. Siden endt studietid har hun turnert med konsertkåserier på både større og mindre scener fra Troms i nord til Telemark i sør. Hun har dessuten spilt solokonserter i Sverige, USA og Canada. 
 


Deltakerne

…blir annonsert om kort tid