Kontrapunkt
5. mai kl. 19:00 Gamle Raadhus Scene

Kontrapunkt

Levende musikk, to dommere, tre lag og Arild Erikstad som programleder.

Konsert

Hva er kontrapunkt?

For deg som ikke husker det: Kontrapunkt er den populære samnordiske TV-spørrekonkurransen om klassisk musikk. Den ble den gang ledet av legendariske Sten Broman og Sixten Nordström. Tradisjonelt konkurrerte tre lag bestående av arrangører, orkesterledere og komponister i hvor stor kunnskap de har om klassisk musikk. Vi gjenopplivet denne klassiske quizkonkurransen i 2019 og håper det kan bli en tradisjon.

Medvirkende

Arild ErikstadProgramleder

Arild Erikstad har vært redaktør og programleder for Hovedscenen på NRK2 i mer enn 20 år, og er en kjent stemme fra både Nyttårskonserten i Wien og en rekke av de største musikkbegivenheter gjennom en årrekke. Erikstad er utdannet Tonmeister (Musikkprodusent) fra Tyskland (1996-81) og han har produsert rundt 150 plateproduksjoner med alle våre fremste norske musikere og orkestre. Han var selv med på å arrangere den siste runden av Kontrapunkt på TV i Helsingfors i 1998.

Anderz DøvingDommer

Anderz Døving er daglig leder i Klassisk, og sannsynligvis Norges største Kontrapunkt-fan. Han startet Facebook-gruppen «Aksjon for Kontrapunkt’s tilbakekomst», en gruppe med cirka 1700 medlemmer, og er tilbake som dommer i Kontrapunkt under arena:klassisk for femte gang.

Gjøril SongvollDommer

Gjøril Songvoll er sanger utdannet ved Høgskolen i Agder, Musikkonservatoriet i Trondheim og ved Statens Operahøgskole i Oslo. Hun har vært kulturrådgiver ved UiO og festivalsjef for Kirsten Flagstad Festival hadde utstrakt frilansvirksomhet som sanger i flere år. Songvoll er nå leder for Opera til folket som arrangerer Oslo Operafestival og daglig leder på Gamle Raadhus Scene. Gjøril leder også Operapuben i Teaterkjeller’n.

Christian Ihle Hadland«Flygerne»

Christian Ihle Hadland er i dag en av landets mest framtredende musikere.
Han slo igjennom internasjonalt da han var med i programmet «New Generation Artists» i regi av BBC, der han spilte med alle de store orkestrene i England samt i en rekke radioprogrammer. I dag er han en ettertraktet pedagog, har en omfattende diskografi og er kunstnerisk leder for kammermusikkfesten i Stavanger.

Monica Tomescu-Rohde«Flygerne»

Monica Tomescu-Rohde er en aktiv konsertpianist og styreleder av Musikkens Venner Drammen. Hun er også leder
av Norges første konsertserie dedikert utelukkende til kvinnelige komponister: “Kvinnelige spor i musikkhistorien”. Siden
2017 har hun kuratert over 50 konserter og presentert ca 60 kvinnelige komponister for et bredt publikum. Konsertserien ble nominert to ganger til “årets klassiske formidler” under arena:klassisk.

Annabel Guaita«Flygerne»

Annabel Guaita er jevnlig engasjert av musikkfestivaler og konsertserier og holder også foredrag på konferanser innen lederutvikling og psykisk helse. Hun har i tillegg en podcast som trekker paralleller til lytting i menneskelig kommunikasjon. Hun har vært musikkanmelder for Bergens Tidende og skriver fortsatt for Klassisk Musikk, Periskop, Scenekunst og Ballade. Siden 2018 har hun ledet debattserien «Notelangs» på Litteraturhuset i Bergen, med formål om å lede musikkritikken i nye retninger.

Berit Cardas«De strøkne»

Fiolinisten Berit Cardas har alltid hatt et sterkt behov for å opptre. Åtte år gammel falt valget på fiolinen, og helt fra hun flyttet fra Hokksund til Oslo som 16-åring, har hun livnært seg av nettopp den. Hun har spilt flere tusen konserter. Noen få ganger reiser Cardas alene, men oftest som medlem av strykekvartetten Vertavo, som hun var med å grunnlegge. Vertavokvartetten er i dag en veteran i norsk musikkliv, med flere internasjonale priser for sitt spill, og gullmedaljer for sine innspillinger, i bagasjen.

Juliet Jopling«De strøkne»

Juliet Jopling er bratsjist i Engegårdkvartetten og solobratsjist på Den Norske Opera og Ballett. Som barn spilte Juliet strykekvartett med søsknene Daisy og Orlando Jopling og deres far John Jopling, som viet livet sitt til økofilosofi etter en karriere som advokat. Men æren for at hele familien ble profesjonelle musikere tilfaller moren Zélie Jopling, som tross alt fikk dem til å øve, og tante Louise Grattan (født Jopling), som inspirerte.

Peter Szilvay«De strøkne»

Peter Szilvay er en av Norges mest ettertraktede dirigenter, og er ofte å se både på operascenen og foran orkestre. Etter en anerkjent avsluttende eksamen sammen utviklet karrieren seg raskt, og i 1999 vant han konkurransen «Årets dirigent» i Oslo. Szilvay har dirigert blant andre Oslo-filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester og Den Norske Opera & Ballett.

Bernt Bauge«De opplyste»

Bernt Bauge har over tretti års fartstid i norsk kulturliv. Han har hatt ledende stillinger ved institusjoner på flere kunstfelt; direktør ved Trøndelag Teater og ved Den Norske Opera & Ballett. I 2010 ble han ansatt som administrerende direktør for Musikkselskapet Harmonien – Bergen Filharmoniske Orkester. Bauge er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole. Bauge var en sentral aktør i planleggingen og byggingen av nytt operahus i Oslo, og mottok i den forbindelse Det Norske Operafonds hederspris og Den Norske Operas ærespris.

Lars Brusletto Sveen«De opplyste»

Lars Brusletto Sveen bor i Oslo og jobber som grafisk designer, blant annet med profilering av klassiske konserter. Et spesialfelt er eldre vokalmusikk og oversettelser av sangtekster fra forskjellige språk til programhefter og CD-utgivelser. Musikk er viktig også på fritiden, med konsertbesøk og korsang. Mats og Lars var Oslo-laget for to sesonger av NRKs klassiske spørrelek Nøtteknekkeren.

Mats Bergstrøm«De opplyste»

Mats Bergstrøm er fra Oslo, og bortsett fra noen år med sivilingeniørstudier i Trondheim og Italia, har han aldri bodd mer enn en kort spasertur fra barndomshjemmet på Grünerløkka. Bergstrøm har senere tatt en master i musikkvitenskap ved UiO, og har vært aktiv amatørsanger i en del år. For øyeblikket er han medlem av gregorianikkoret Consortium Vocale, samt Oslo Filharmoniske Kor.

Billetter kjøpes i døra.

Ordinær250 kr
Student/honnør100 kr
Barn under 15 årGratis

Nyhetsbrev