Engegårdkvartetten//Zorá Quartet

I samarbeid med Oslo Quartet Series inviterer vi til en feiende flott konsert!

16. oktober kl. 19:00 // Sidesalen

Engegårdkvartetten og Ole Christian Haagenrud

Engegårdkvartetten er en norsk strykekvartett, etablert i 2006, og har blitt et av Norges ledende og mest ettertraktede kammerensembler.

Kvartetten har gjort seg bemerket med en frisk og utadvendt spillestil. Repertoaret innbefatter både klassiske og nyere verker, og de har også spilt musikk fra utenfor det klassiske feltet, blant annet tango. De har laget kritikerroste plateinnspillinger og gjennomfører jevnlig turnéer i inn- og utland.

På denne konserten har tre av medlemmene I Engegårdkvartetten, Sara Chen (fiolin), Juliet Jopling (bratsj) og Jan Clemens Carlsen (cello) fått med seg den unge og fremadstormende pianisten Ole Christian Haagenrud. Sammen skal de spille Mozarts klaverkvartett I g-moll KV 478.

Denne pianokvartetten ble skrevet på bestilling av komponisten og forleggeren Franz Anton Hoffmeister. Oppdragsgiveren var dessverre svært lite fornøyd med resultatet. Han mening var at verket var alt for vanskelig og krevende for at noen ville ha lyst til å kjøpe det: “Skriv mer populært ellers kan jeg hverken trykke eller betale for noen av dine verk.” Mozart løste ham straks fra kontrakten og svarte: “ Da vil jeg ikke skrive noe mer og heller sulte, eller så skal djevelen ta meg!”

Stykket har siden den gang utviklet seg til å bli et av Mozarts mest populære verk og er enn sann glede både å lytte til og fremføre!

https://www.engegardkvartetten.no

Ole Christian Haagenrud

Ole Christian Haagenrud (1989) blir regnet som en av de mest fremadstormende unge pianister i Norge i dag. Han har sin diplomutdanning fra Norges musikkhøgskole, der han hadde professor Jens Harald Bratlie og professor Håvard Gimse som sine lærere. Nylig fullførte han sin deltakelse i Talent Norges nye storsatsing ArtEx (Artist in Excellence).

https://www.ochaagenrud.com

Zorá Quartet 

Å finne en retning i livet er ingen lett oppgave når man samtidig prøver å mestre såkalte enkle ting som å spille rent, men for de fire medlemmene i Zorá Quartet var det tidlig klart at strykekvartett er veien. I 2019 bragte deres «kammermusikkguru» Merry Peckham de fire musikerne sammen, og etter en kveld med dype samtaler om Haydn, Mendelssohn og andre livsviktige temaer er resten kvartetthistorie. Zorá er basert i New York, men deltar for tiden i ECMASTER-programmet her i Europa der de tar sine mastergrader i kammermusikk mens de bor, veiledes og opptrer i Oslo, Wien og Paris. Samtidig er de også Artists-in-Residence ved Queen Elisabeth Music Chapel i Belgia og del av Le Dimore del Quartetto i Italia. Alle solemerker tyder på at Zorá har en stor karriere foran seg, og musiseringen deres har blant annet blitt omtalt i smigrende ordelag som «melting sound and affecting impetuosity» av The New York Times. Zorá Quartet består av Dechopol «Top» Kowintaweewat (fiolin), Haruno Sato (fiolin), Julian Sawhill (bratsj) og Zizai Ning (cello), og til sammen representerer de landene USA, Thailand, Japan, Marokko og Kina. 

https://www.zoraquartet.com 

Billetter til abonnenter av Oslo Quartet series 20% avslag
Inngår i delegatpasset til arena:klassisk