Konsert med Gaarder & Kraggeruds «Equinox»

Henning Kraggerud - fiolin, Christian Ihle Hadland - piano, Jostein Gaarder - forfatter

23. april kl. 14:00 // Universitetets aula

Bli med på en reise gjennom døgnets 24 timer, gjennom like mange tonearter – eller nøkler til en verden før den glipper, slik verkets undertittel antyder. I Gaarders historie, som utfolder seg på jevndøgn, venter hovedpersonen på en nevrologisk diagnose. Midt på dagen tumler han ut i Greenwich Park hvor han blir kastet ut i en kaleidoskopisk reise til alle de 24 tidssonene.

Sammen med tekstene og det musikalske får vi også se en rekke akvareller malt av kunsteren Kjersti Eliassen. Disse er inspirert direkte av Equinox og tilfører dermed konsertene ytterligere en kunstnerisk dimensjon.

Jostein Gaarders forfatterskap regnes som enestående i internasjonal sammenheng. Romanen Sofies verden er oversatt til over 60 språk og er norsk litteraturhistories største suksess noen sinne. Gaarder er æresdoktor ved Universitetet i Dublin og er Kommandør av St. Olavs Orden. Karakteristisk ved Gaarders forfatterskap er stor nysgjerrighet over livets mange gåter, og med smittende begeistring og forførende engasjement stimulerer han til økt interesse for filosofi både blant unge og voksne når han stiller sentrale spørsmål om oss selv og vår plass i verden.

Foto: Kimm Saatvedt

Fiolinist Henning Kraggerud er en av Skandinavias mest ettertraktede utøvere. Han spiller også bratsj og er en prisbelønnet kammermusiker. I tillegg er han dirigent og komponist med over 200 verker på merittlisten. Kraggerud har opptrådt som solist med mange av verdens fremste orkestre og har samarbeidet med mange høyt profilerte dirigenter og utøvere. Han har gjort en rekke kritikerroste innspillinger, også av egne komposisjoner, og har mottatt en rekke priser for sitt virke.

Foto: Kaupo Kikkas

Christian Ihle Hadland har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som klaversolist og kammermusiker. Etter debuten med Kringkastingsorkesteret i en alder av 15 år har han opptrådt med alle de store symfoniorkestrene i Skandinavia, samt alle BBCs symfoniorkestre. Hadland er kunstnerisk leder for Stavanger kammermusikkfestival sammen med cellist Andreas Brantelid. Hadlands konserter og innspillinger har fått ovasjoner av publikum så vel som av kritikere, som fremhever Hadlands store variasjon i klangbehandling, subtile frasering og syngende tone.