Fra akademisk tilnærming til nyskapende musikkformidling
5. mai kl. 15:00 Gamle Raadhus Scene

Fra akademisk tilnærming til nyskapende musikkformidling

Hvordan kan vi tiltrekke nytt publikum til en etablert sjanger som den klassiske musikken? Med pianist og Lyttelos Annabel Guaita.

Konsert

Gjennom utsolgte foredrag har hun klart å trollbinde publikum og åpne dørene inn til klassisk musikk på en måte som ikke har blitt gjort tidligere.

Lyttelos er en formidlings – og utforskningsmetode som gjør publikum oppmerksom på sine evner som lyttere. Publikum blir lost på innsiden av tidløse musikkverk og oppdager ressurser i seg selv de gjerne ikke visste de hadde. Konseptet har som mål å løfte den klassiske musikken ut av det finkulturelle rommet og gi publikum tillit til egne erfaringer.

Annabel Guaita er jevnlig engasjert av musikkfestivaler og konsertserier og holder også foredrag på konferanser innen lederutvikling og psykisk helse. Hun har i tillegg en podcast som trekker paralleller til lytting i menneskelig kommunikasjon. Hun har vært musikkanmelder for Bergens Tidende og skriver fortsatt for Klassisk MusikkPeriskopScenekunst og Ballade. Siden 2018 har hun ledet debattserien «Notelangs» på Litteraturhuset i Bergen, med formål om å lede musikkritikken i nye retninger. 

Annabel Guaita er førsteamanuensis ved Griegakademiet i Bergen med en kunstnerisk doktorgrad på den norske komponisten Fartein Valens klavermusikk som i 2011 resulterte i cd’en L’ Altra Beltá- den annen skjønnhet utgitt på Lawo Classics. Utgivelsen høstet gode kritikker i norsk og utenlandsk presse som la vekt på at dette representerte en ny og forfriskende tolkning av Fartein Valens musikk. I fjor kom hennes andre soloalbum Identities utgitt på samme selskap, med verker av Ketil Hvoslef, Edvard Grieg og Harald Sæverud. 

Med Lyttelos klarer hun å nå et bredt publikum uten å miste faglig og kunstnerisk integritet. På foredraget får vi musikalske smakebiter samtidigsom vi får høre om reisen fra den akademiske tilnærmingen og frem til Lyttelos.

Nyhetsbrev