Foredrag/debatt: «Klassisk innpakning»
3. mai kl. 12:00

Foredrag/debatt: «Klassisk innpakning»

Kan man skape nye rammer for klassisk musikk? Betyr innpakningen av konserter noe for publikumstilstrømningen og kan man nå nye målgrupper ved hjelp av selve formen på konserter? Er innpakning kun «Keiserens nye klær» for å tekkes søknadskrav om fornying, eller gir alternative konserter faktisk en ny opplevelse av klassisk musikk? Vi får konkrete og gode eksempler fra sterke arrangører som har erfaring med nye konsertformer. Det blir tre presentasjoner som innledning til debatten ved Daniel Lyngstad i Interpuls, Tora Vik i Oslo Quartet Series og Per Erik Kise Larsen i Det Norske Kammerorkestret. Vi får deretter paneldebatt hvor også Yumi Murakami fra Kulturdirektoratet og fiolinist Sara Övinge deltar.

agenda:klassisk

Medvirkende

Daniel LyngstadInterpuls

Daniel Lyngstad jobber til daglig som tutti 1. fiolinist i operaorkestret ved Den Norske Opera & Ballett. Han har stiftet og driver festivalen Interpuls, samt nettstedet Live Klassisk –klassisk musikk i Skandinavia, har tidligere vært produksjonsleder ved Valdres Sommersymfoni – festivalen og hatt en rekke øvrige engasjement i den klassiske musikkbransjen. Utover dette er han aktiv både som barokkfiolinist og kammermusiker. Daniel er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo.Per Erik Kise LarsenDet norske Kammerorkester

Per Erik Kise Larsen er direktør i Det Norske Kammerorkester, hvor han har vært siden 2004. Før det var han flere år i NRKs kulturavdeling, samt mange år i stillingen som orkestersjef i Oslo-Filharmonien. Han er utdannet fagottist fra Østlandets Musikkonservatorium og NMH.

Sara ÖvingeFiolinist

Den svenske fiolinisten Sara Övinge hadde sin første soloopptreden med Norrköpings Symfoniorkester som niåring. Da hun var 16 begynte hun på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med videre studier i Oslo og London. Hun har vært solist i en rekke europeiske land og har mottatt flere stipender, priser og premier. Hennes debutalbum fra 2023, «Patentia», med musikk av Kjell Bjerkestrand og Philip Glass vant Spellemann i kategorien Samtid i 2023.

Tora VikOslo Quartet Series

Tora Vik er daglig leder i Oslo Quartet Series og styremedlem i Vinjerock AS. Med en utdannelse innen økonomi og en bakgrunn innen folkemusikk og folkedans, har hun en variert karriere innen kulturlivet. Tidligere har hun blant annet vært arrangementsansvarlig på Riksscenen, kulturrådgiver i Noregs Ungdomslag, festivalsjef for Småleik, miljøsjef på Vinjerock, og festivalarbeider på Jørn Hilme-stemnet.

Yumi MurakamiKulturdirektoratet

Yumi Murakami er utdannet fløytist ved Norges musikkhøgskole. Hun har lang fartstid som utøver, spesielt i samtidsmusikkfeltet, hvor hun blant annet er medlem i Ensemble neoN. Yumi har også erfaring fra plateselskap, først 7 år i Universal Music Norge, og senere som prosjektleder i Aurora Records. Yumi jobber til daglig som seniorrådgiver i Kulturdirektoratets avdeling for kunstnerisk produksjon og formidling.

Nyhetsbrev