Liebeslieder - en hyllest til kjærligheten

SHOWCASE 12.5


Isa Katharina Gericke, sopran - Melis Jaatinen, mezzo - Thorbjørn Gulbrandsøy, tenor (ikke med på showcase) - Halvor Festervoll Melien, baryton - Thormod Rønning Kvam, piano - Juho Alakärppä, piano (ikke med på showcase)


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

  • Johannes Brahms: fra Liebeslieder-Waltzer, op. 52

    • XIII. Vögelein durchrauscht die Luft

  • Robert Schumann: fra Spanisches Liebeslieder, op. 138

    • IV. Cubrid me di flores / Bedeckt mich mit Blumen

    • V. Romanze


For første gang går fire av landets mest markante konsertsangere og to unge pianister sammen om å hylle kjærligheten i et prosjekt viet noen av Schumanns og Brahms' aller vakreste sanger: Liebeslieder. Melis Jaatinen (mezzo) står bak konseptet og har tatt med seg sin solide erfaring fra både samtidsmusikk og lied-tradisjonen inn i programarbeidet. I prosjektet har hun også tatt med seg Juho Alakärppä (piano), en av Finlands mest anerkjente lied-pianister. Isa Katharina Gericke (sopran) er blant våre mest etablerte navn og har bidratt til å binde programmet sammen med sin unike formidlingsevne og mangeårige bakgrunn som kunstnerisk leder for Glogerfestspillene. 

De mannlige stemmene bekles av Thorbjørn Gulbrandsøy (tenor) og Halvor Festervoll Melien (baryton), som begge har en lang rekke av operalitteraturens store roller, deriblant flere nyskrevne, på repertoaret. I tillegg til betydelig anerkjennelse som Bach-tolker, har Halvor også stor interesse for den tyske lied-tradisjonen, der han jobber tett med bl.a. Thormod Rønning Kvam (piano), gruppens yngste medlem og allerede blant våre mest ettertraktede konsert- og festivalpianister. 

Gruppen har det siste året møtt fulle hus og solide anmeldelser med konserter både i Nord-Norge og på Østlandet. Programmet er uslåelig i sin kombinasjon av Brahms' smektende Liebeslieder-waltzer og det mer mystiske, sødmefylte uttrykket i Schumanns Spanisches Liebeslieder. Verkene utgjør kjernen av repertoaret for vokalkvartett og piano, og programmet tilpasses også fra sted til sted etter ønske, med innslag av solo lieder og stykker for firhendig klaver.


KONTAKT

Melis Jaatinen
928 22 021‬
melis.jaatinen@gmail.com
Oslo