Vulkan Quartet

SHOWCASE - 11.5


Sander Tingstad, fiolin - Kaja Østervold, fiolin - Maren Nygård, bratsj - Marit Johansen, cello


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

  • Arcangelo Corelli: Concerto grosso op. 6, nr. 8

    • 1. sats, Vivace - adagio

    • 2. sats, Allegro

    • 3. sats, Adagio - Allegro - Adagio

  • Dmitrij Shostakovich: Strykekvartett nr. 7

    • 3. sats, Allegro


Vulkan Quartet

Vulkan quartet (1).jpg

er en nystartet strykekvartett som utforsker regi og bevegelse for å skape en unik og fengslende opplevelse av klassisk musikk. Alle musikerne i kvartetten har mastergrad fra Norges Musikkhøgskole, og er aktive som kammermusikere, solister og orkestermusikere. De fant hverandre gjennom sin brennende interesse for kammermusikk. Medlemmene i kvartetten har deltatt på mesterklasser med verdenskjente kvartetter og kammermusikklærere som Emerson, Artemis og Hatto Beyerle. Vulkan Quartet har i 2019 blant annet planer om å starte en ny konsertserie på Vulkan i Oslo, i samarbeid med Kyrre Texnæs Studio og Café de Concert.

Musikk i bevegelse. I samarbeid med koreograf og ekspert på kommunikasjon og formidling Kyrre Texnæs, skaper kvartetten helhetlige forestillinger, hvor publikum opplever å bli dratt inn i musikken på en ny måte. Kvartetten tilbyr et bredt repertoar fra klassiske mesterverker fra barokken og frem til i dag. De jobber med nålevende komponister og arbeider med improvisasjon. De samarbeider også med pianist Thomas Stenborg, og kan tilby konserter med pianokvintett i tillegg til rent kvartettprogram.


KONTAKT

Kaja Pernille Østervold
92448977
kajapernille@hotmail.com
Oslo
https://m.facebook.com/VulkanQuartet/