Taffelpikene

SHOWCASE - 11.5


Lynetta Taylor Hansen, fløyte - Sarah Nordal Strand, klarinett - Ingrid Åhlander Bennett, fagott (vikar på Arena:klassisk: Corinne Camillo)


REPERTOAR SHOWCASE

  • Eirik Hegdal - Three pictures, 2. Playing with toys

  • Django Reinhardt og Stéphane Grappelli - Minor swing (Arr: Aleksander Waaktaar)


Foto: Per Heimly

Foto: Per Heimly

Taffelpikene

ble etablert i 2010, og har siden 2014 hatt en utstrakt konsertvirksomhet med konserter og barneforestillinger. Vi samarbeider med en rekke komponister og arrangører som alle jobber i krysningspunktet mellom klassisk-, jazz- og eksperimentell musikk. Med konsertene våre ønsker vi å blåse liv i treblåstrioen og vekke interesse for klangen og energien et slikt ensemble kan tilføre musikklivet i dag. Trioens medlemmer er alle utdannet klassiske musikere, men har i tillegg til lang erfaring på den klassiske scenen også mye erfaring med rytmisk musikk og samtidsmusikk. Vi har et allsidig repertoar og kunstnerisk virke, fra svingende 20-talls jazz og eventyrlige barneforestillinger til en rekke bestillingsverk fra spennende norske komponister.

«Nytt i nord» er en konsertserie som er en del av trioens satsing på ny musikk for treblåstrio. De jobber med komponister som representerer en bredde i norsk musikkliv og Eirik Hegdal, Aleksander Waaktaar, Sindre Hotvedt og ßrede Rørstad er noen av dem som har skrevet for dem til nå. I 2019 urfremfører de et verk av Håvard Lund. «Te for tre» er en sprudlende konsert med musikk fra  jazzens og swingdansens storhetstid tidlig på 1900-tallet. Dette er en konsert som får frem dansefoten hos de fleste!


KONTAKT

Sarah Nordal Strand
90849068
Skien
https://www.facebook.com/Taffelpikene-1560082624209445/
www.taffelpikene.com