Runar Kjeldsberg

SHOWCASE - 11.5


Runar Kjeldsberg, gitar


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

  • Canarios av Gaspar Sanz - fremført på barokkgitar

  • La Catedral av Augustin Barrios Mangore - fremført på moderne gitar

    • Andante religiose

    • Allegro solemne


Runar Kjeldsberg

FOTO:  sffoto.no

FOTO: sffoto.no

"Kjeldsberg viser et fingerspill som er presist, klokkeklart og virtuost. Han gir hver eneste note den oppmerksomheten den skal ha.» Trond Eriksen – klassiskcd.blogspot.no

Kjeldsberg har som første gitarist i verden spilt inn samtlige soloverk av komponisten F. de Fossa 1775-1849 med støtte fra Statens kunstnerstipend. Med kjærlighet for historiske gitarer har Kjeldsberg markert seg nasjonalt og internasjonalt som utøver på barokkgitar, romantisk gitar, klassisk gitar og teorbe. Kjeldsberg er kunstnerisk leder for Nova Vita, et ensemble som tar for seg gitarens rolle i kammermusikk på tidlig 1800 tall. Kjeldsberg har mottatt flere priser i internasjonale gitarkonkurranser og har studert ved noen av de mest prestisjetunge gitarklassene i Europa.

En reise i gitarhistorien. Gitaren er et folkekjært instrument med lang historie, men hvordan låt de store mesterverkene fra en svunnen tid, og hvilken utvikling har gitaren hatt de siste 350 år? Svaret på disse spørsmålene får du av Runar Kjeldsberg der han loser deg gjennom gitarens mesterverk gjennom historien på tre helt forskjellige gitarer. En barokkgitar (kopi etter Stradivari) en romantisk gitar (original Fabricatore fra 1830) og en topp moderne dobbeltopp gitar av G. Wagner.


KONTAKT

Runar Kjeldsberg
47637979
runarkj@gmail.com
Tønsberg
runarkjeldsberg.com
facebook.com/RunarKjeldsberg