Mai Goto

SHOWCASE - 11.5


Mai Goto, klaver


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

  • Kozaburo Y. Hirai, SAKURA-SAKURA  (A Fantasy for Piano)

  • Edvard Grieg, "Hjemve- Home sickness" Lyric Pieces Op.57 No.6  


Mai Goto

Foto: Oliviero Hassan

Foto: Oliviero Hassan

Den japanske pianisten Mai Goto har sin grunnutdanning fra Osaka Universitet for Musikk, Japan. Hun studerte deretter ved Franz Liszt-akademiet i Ungarn og i 2012 tok hun mastergrad i utøvende musikk ved Griegakademiet i Bergen. Mai har mottatt flere priser i nasjonale konkurranser i Japan og i 2009 fikk hun førstepris i "The 24th International Music Competition Rovero d'Oro" i Italia. Mai er en allsidig musiker og opptrer med solokonserter, kammermusikk og som akkompagnatør. Hun har sin base i Bergen, hvor hun regelmessig spiller konserter. I tillegg har hun opptrådt i en rekke europeiske land, USA og Japan. Siden 2016 har Mai medvirket som utøvende kunstner og arrangerer musikk i barneteater sammen med skuespilleren Karin Stautland.

Interkulturell forståelse er viktig i dagens samfunn hvor mennesker fra ulike kulturer lever tett på hverandre. Verden er full av konflikter og mye av dette er grunnet manglende toleranse for ulikheter. Uavhengig av språk kan musikk skape forbindelser mellom kulturer. I dette konsertprogrammet tas publikum med på en reise gjennom norske og japanske folketoner. Folketonene presenteres i en ny drakt arrangert for solo piano av japanske og norske komponister.


KONTAKT

Mai Goto
94103637
maigoto.fp@gmail.com
Bergen