Jie Zhang

SHOWCASE - 11.5


Jie Zhang - klaver


 REPERTOAR PÅ SHOWCASE

  • Arve Part: for alina

  • Rimsky-Korsakov: flight of bumblebee

  • Mendelssohn songs without word op 19 nr 1

  • Prokofiev Mercutio fra Romeo og Juliet


Jie Zhang

Foto: Hao Lin

Foto: Hao Lin

er en norsk-kinesisk pianist med utdannelse fra Shanghai Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater i Hamburg. Hun fullførte sin mastergrad i 2011 med Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse som lærere. Jie Zhang har vunnet flere priser, bl.a. Grieg International Piano Competition i Oslo, Prinsesse Astrids musikkpris og Eva Knardahls talentpris. Jie Zhang opptrer gjerne som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har vært solist med flere symfoniorkestre i Norge, og deltatt på ulike musikkfestivaler. Jie Zhangs karriere er variert, og spenner fra konsert på høyfjellsscenen «Ved Rondane» ved Rondablikk for over 3000 publikummere, til skolekonsert - turné for barn og ungdom.

"Favourite" . Alle har sin egen favorittmelodi eller favorittstykke, uansett om du er utøver, komponist eller publikum. Din favoritt har ofte en svært spesiell betydning for deg og taler direkte til hjertet. Jie ønsker å finne disse vakre"favorittene". Å nå et bredere publikum og få unge til å like klassisk musikk har alltid vært Jies mål. Så hun tror det er lurt å starte med å introdusere “favorittene våre”.


KONTAKT

Jie Zhang
95175167
jiezhang0929@gmail.com
Auli
www.jie-zhang.net