Ingrid Stige og Mirjam Kringen

SHOWCASE - 11.5


Ingrid Stige, mezzosopran - Mirjam Kringen, klaver


REPERTOAR SHOWCASE

  • Bolcom/ Weinstein, Cabaret Songs

    • ”George”

    • ”Angels Are the Highest Form of Virtue”

    • ”He Tipped the Waiter”


Foto: Inger Helseth Falkenberg

Foto: Inger Helseth Falkenberg

Mezzosopran Ingrid Stige og pianist Mirjam Kringen

er begge utdannet ved Norges Musikkhøgskole, hvor de møttes i sin felles interesse for kabaret-og teaterinspirert musikk. Som duo har de funnet seg til rette blant 1900-tallskomponister som Kurt Weill, Hanns Eisler, Dominick Argento og William Bolcom, og skaper prosjekter i spennet mellom musikk og teater. De har spilt sammen en årrekke både som duo og i større konstellasjoner bl.a. for Bymuseene i Oslo, Festspillene i Nesbyen og Den kulturelle spaserstokken.

Sanger over et piano. Hva er en kabaretsang? “En flyktig form for teater-poesi-lied-pop-vertshus-bønn”, i følge den amerikanske komponisten William Bolcom og tekstforfatter Arnold Weinstein. I perioden 1978 - 1996 skrev de fire volum “Cabaret Songs”. Musikken er forankret i den klassiske tradisjonen, men med sterk inspirasjon fra gammel vaudeville, kabaret og musikal. Tekstene skildrer små og nære hverdagsøyeblikk, scener fra pianobaren en sen nattetime og den mislykkede festen. Vi møter mystiske Black Max, onkel Murray og transvestitten George. Det synges om engler, helgener og fugler, om å vente, og om å være den hotteste dama i byen. Bolcom og Weinsteins sanger rommer et vell av musikalske uttrykk og skjebner. Velkommen inn i deres verden.


KONTAKT

Ingrid Stige
97563735
ingrid.stige@gmail.com.
Ingrid bor i Oslo
Mirjam har bosted Lunner i Oppland.