Current

SHOWCASE - 11.5


Anders Abelseth, sopransaxofon - Åshild Henriksen, altsaxofon - Gudrun Faleide Fristad, tenorsaxofon - Silje Eckhoff Varhaug , baritonsaxofon


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Heinrich Biber, Battalia

  • Sonata

  • Die liederliche gesellschaft von allerley humor

  • Presto

  • Der Mars

  • Aria

  • Presto

  • Der schlacht

  • Lamento der verwundten musquetierer


Saxofonkvartetten Current

Foto: Agustin Gamba Dondich

Foto: Agustin Gamba Dondich

har siden 2010 spilt konserter og holdt masterclass over hele Europa.Hovedfokuset til kvartetten er å skape og formidle ny og variert musikk for saxofon til et bredt publikum. Kvartetten har gjort seg bemerket med sine konserter i det internasjonale musikklivet med over 50 urfremføringer av nordiske komponister. Alle medlemmene jobber som profesjonelle musikere, som solister og med frilansoppdrag i orkestere og ensembler i Norge. De har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Det Jyske Musikkonservatorium. De har for tiden flere samarbeidsprosjekter, blant annet med Ensemble 96 og jazzsangeren Live Foyn Friis og det planlegges flere konserter, turnéer og plateinnspillinger med disse i årene fremover.

I konsertserien «No strings attached» presenterer Current et utvalg av klassisk musikk opprinnelig skrevet for strykekvartett og strykeorkester. Kvartetten har selv laget arrangementer på stykker av blant annet Jean Sibelius, Klaus Egge, Heinrich Biber og Edvard Grieg. Med dette konsertprogrammet ønsker Current å vise frem den klassiske saxofonens muligheter og bredde, ved å formidle uttrykksfull musikk full av spontanitet, lekenhet og overraskelser.  


KONTAKT

Åshild Henriksen
90731969
ashild.henriksen@gmail.com
Kråkerøy
https://www.currentsax.com/
https://www.facebook.com/currentsax/