Christian Grøvlen - klaver

KONTRAPUNKT - 10.5 OG SHOWCASE - 11.5

REPERTOAR PÅ SHOWCASE

  • Beethoven Sonate Pathetique, op. 13 1. sats Grave - doppio movimento


Christian Grøvlen

"den siste i en lysende rad av norske klaverfenomener (Mona Levin, Klassiskmusikk.com)" debuterte i København oktober 2017 og ved Den Norske Opera i Oslo i november samme år. Han er mottaker av Robert Levin prisen, Léonie Sonning Talentpris i Danmark og Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere. Han har medvirket som solist og kammermusiker på de fleste av Norges festivaler, inkludert Festspillene i Bergen. Vinteren 2019 spilte han sin første soloturné i Europa og debuterte som solist med Kringkastingsorkesteret i Universitetets Aula i Oslo til strålende kritikker. Aftenposten skrev blant annet: "Grøvlen er både en virtuos av den gamle skolen og en ung artist med godt grep om samtiden".

Christian tilbyr et todelt program. Den ene delen består av Beethovens klaversonater, som inngår i hans omfattende prosjekt "Beethoven 32/32", hvor han i løpet av fire år skal spille alle Beethovens klaversonater. Han ønsker å kombinere et par av sonatene med norsk klavermusikk, spesielt verk av Grieg og Sinding, sistnevnte i hans fantastiske og til nå lite spilte klaversonate. Hvert program skreddersys de aktuelle arrangørene, og verk av Chopin og Lizt kan også være aktuelle.


KONTAKT

Christian Grøvlen
9181 7292
christian.grovlen@gmail.com
www.christiangrovlen.com/