Askeladden og de gode operahjelperne

SHOWCASE - 12.5


Dagfinn Andersen, "Askeladden" (baryton) - Gjøril Songvoll, "Den gale professoren/Den Heslige Heksa fra Hokksund" (sopran) - Hanne Korsbrekke Askeland "Opptrekksdukken/Prinsesse Askepott" (sopran) - Kari Kleiven "Filibom" (sopran) - Stina Steingrim Levvel "Dronningen av Drammen" (sopran) - Stefan Ibsen Zlatanos (piano)


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

Utdrag fra

 • "Il core vi dono" fra Cosi fan tutte av Mozart

 • Rusalkas sang til månen fra Rusalka av Dvorak

 • Bertas arie fra Barbereren i Sevilla av Rossini

 • Dukkearien fra Hoffmanns eventyrav Offenbach


Dagfinn Andersen, Gjøril Songvoll, Hanne Korsbrekke Askeland, Kari Kleiven, Stina Steingrim Levvel og pianist Stefan Ibsen Zlatanos er utdannet ved blant annet Universitetet i Kristiansand, NTNU, Operahøgskolen, Norges Musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater Leipzig. De fem sangerne har sunget roller ved alt fra Operaen i Kristiansund, Oslo Operafestival, Haugesund Kammeropera, Opernbühne Bad Aibling (Tyskland) og Den Norske Opera & Ballett. Ensemblets pianist er en allsidig musiker, både som solist og i samspill med andre. Under denne showcase-konserten er Kari Kleiven vikar for Mette Bjærang.

Askeladden og de gode operahjelperne er en barneoperaforestilling skrevet og produsert av Caroline Wettergreen, Gjøril Songvoll, Mette Bjærang og Stina Steingrim Levvel og regien er ved Einar Bjørge. Den ble laget på bestilling av Bjørn Holm i bydel Stovner i 2014. Forestillingen er siden den gang spilt for mer enn 4000 barn på forskjellige steder i Oslo og omegn. Forestillingen har original handling og selvskrevet ny norsk tekst på enkelte arier og duetter. I versjonen vi fremfører på arena:klassisk har vi valgt forkortede versjoner av ariene for å få presentert alle medvirkende.


KONTAKT

Stina Steingrim Levvel
Oslo
97669775
stina.levvel@gmail.com

Natalia Orlowska og Bartosz Sosnowski

SHOWCASE - 12.5


Natalia Orlowska, cello - Bartosz Sosnowski, klaver


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Sergei Prokofiev:

  • "Romeo and Juliet": Dance of the Antilles Girls (trans. A.Vlasov)

  • "Love for three oranges": March (trans. M.Rostropovich)

  • “Cinderella": Waltz-Coda (trans. M.Rostropovich)


Natalia Orlowska og Bartosz Sosnowski har spilt sammen siden 2010. De traff hverandre på masterstudiet ved Musikkhøgskolen i Bydgoszcz i Polen, og reiste sammen til Norge for å studere ved Norges musikkhøgskole og Universitetet i Stavanger. De har begge en bred erfaring som solister og kammermusikere, og utforsker stadig nytt repertoar og ønsker å fremføre et bredt spekter av det klassiske repertoaret. Som duo fremfører de alt fra transkripsjoner til samtidsmusikk og nyskrevne verk. Begge utøvere har mottatt en rekke priser og stipender, og har vært mye brukt i ulike ensembler og besetninger. I 2020 planlegger de å markere 10 års samarbeid med en turné i Skandinavia.

Opera-parafraser med cello i hovedrollen. Konsertens idé er å presentere et variert program med parafraser og transkripsjoner av verdens mest kjente operaer og balletter. Publikum får oppleve ulike kjærlighetshistorier formidlet i en kompakt form. Programmet består av både allerede eksisterende verk og våre egne transkripsjoner av bl.a. Orfeo ed Euridice, Romeo & Juliet og Cinderella. I tillegg tilbyr vi et bred standardrepertoar for cello og klaver: over 15 sonater og flere mindre verk.


KONTAKT

Bartosz Filip Sosnowski
41447368
bartosz.filip@gmail.com
Oslo

Cimbrasso

SHOWCASE - 12.5


Marie Nøkleby Hanssen, Trombone - Runa Eid Hermansen, Trombone - Joar Haugen Lemme, Trombone- Niklas Ahron Kvenild, Cimbasso


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

3 satser fra «Four Nordic Folk Pops» Av Torstein Aagaard-Nilsen.


Cimbrasso.jpg

Cimbrasso

er en nyoppstartet trombonekvartett med det noe eksotiske instrumentet cimbasso. Bruken av cimbasso i kvartetten åpner for en rekke nye muligheter for både repertoar og klangfarger. Cimbrasso ønsker å formidle det beste av klassisk musikk gjennom slider og ventiler i herlig samspill. Medlemmene er mellom 20 og 24 år og studerer for tiden ved konservatorier i Oslo, Bergen, Trondheim, og Hannover. Medlemmer av ensemblet har spilt i alle fem forsvarskorpsene i Norge og i en rekke symfoniorkester i Norden. Cimbrasso spiller et variert repertoar fra barokk til moderne klassisk musikk i form av transkripsjoner og spesialskrevne verk for besetningen. Cimbrasso har som mål å bevise for det brede publikum at trombone kan være mer enn glissando og fortissimo.

Musikerne i Cimbrasso er lei av å telle pauser i orkester og har begitt seg ut i verden for å presentere det beste fra musikkhistorien i ny drakt, i tillegg til originalskrevet musikk for denne besetningen. Cimbrasso kan tilby et meget variert program som strekker seg fra barokk til den moderne klassiske litteraturen.


KONTAKT

Niklas Ahron Kvenild
90773428
cimbrasso@gmail.com
Slependen
www.facebook.com/Cimbrasso/

ll Pleure – Det regner i mitt hjerte

SHOWCASE - 12.5


Marthe Werring Holmern, sopran - Jagoda Szostak, cello - Elisabeth Lundeby, piano - Ragnhild Berg-Vaishnavi, komponist


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Ragnhild Berg-Vaishnavi

  • Air

  • Colombine

  • Un grand sommeil noir


Marthe Werring Holmern er ofte solist med ulike orkestre, i korprosjekter og kirkeverk. Hun har også spilt en rekke opera- og musikalroller og utviklet egne forestillinger, bl.a "Meningen med Sangen" som hun for tiden turnerer med. Jagoda Szostak spilte i et symfoniorkester i Polen og har hatt tallrike freelanceoppdrag i Norge. Hun er førstecellist i Hedmarken Symfoniorkester og Ringsakeroperaen. Elisabeth Lundeby har vært solist med flere symfoniorkestre og har en lang karrière som klaverpedagog og pianist. Hun er en drivkraft for framføring av ny musikk og har urframført flere verk. Ragnhild Berg-Vaishnavi var bla med på å starte ensemblet Stilleben som komponist og pianist og utga albumet 'Från En Stygg Flicka'. Hun har komponert musikk for mange besetninger, og har fokusert mye på lyrikk.

Il Pleure – Det regner i mitt hjerte er et konsertprosjekt med musikk komponert av Ragnhild Berg-Vaishnavi til lyrikk av Paul Verlaine (1844-1896). Prosjektet ble urframført som del av Hamar Kulturhus' konsertserie Klassiske Øyeblikk 2.februar 2019. Konsertformatet består av 11 sanger med tekst av Verlaine, to instrumentalstykker og tre sanger med tekst av Karin Boye. Marthe Werring Holmern introduserer innholdet i diktene med konverserende mellomtekster.


KONTAKT

Ragnhild Berg-Vaishnavi
97977438
ragnhild.rbv@gmail.com
Hamar


foto 1: Ragnhild Berg-Vaishnavi, foto 2: Vivek Vaishnavi


Liebeslieder - en hyllest til kjærligheten

SHOWCASE 12.5


Isa Katharina Gericke, sopran - Melis Jaatinen, mezzo - Thorbjørn Gulbrandsøy, tenor (ikke med på showcase) - Halvor Festervoll Melien, baryton - Thormod Rønning Kvam, piano - Juho Alakärppä, piano (ikke med på showcase)


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Johannes Brahms: fra Liebeslieder-Waltzer, op. 52

  • XIII. Vögelein durchrauscht die Luft

 • Robert Schumann: fra Spanisches Liebeslieder, op. 138

  • IV. Cubrid me di flores / Bedeckt mich mit Blumen

  • V. Romanze


For første gang går fire av landets mest markante konsertsangere og to unge pianister sammen om å hylle kjærligheten i et prosjekt viet noen av Schumanns og Brahms' aller vakreste sanger: Liebeslieder. Melis Jaatinen (mezzo) står bak konseptet og har tatt med seg sin solide erfaring fra både samtidsmusikk og lied-tradisjonen inn i programarbeidet. I prosjektet har hun også tatt med seg Juho Alakärppä (piano), en av Finlands mest anerkjente lied-pianister. Isa Katharina Gericke (sopran) er blant våre mest etablerte navn og har bidratt til å binde programmet sammen med sin unike formidlingsevne og mangeårige bakgrunn som kunstnerisk leder for Glogerfestspillene. 

De mannlige stemmene bekles av Thorbjørn Gulbrandsøy (tenor) og Halvor Festervoll Melien (baryton), som begge har en lang rekke av operalitteraturens store roller, deriblant flere nyskrevne, på repertoaret. I tillegg til betydelig anerkjennelse som Bach-tolker, har Halvor også stor interesse for den tyske lied-tradisjonen, der han jobber tett med bl.a. Thormod Rønning Kvam (piano), gruppens yngste medlem og allerede blant våre mest ettertraktede konsert- og festivalpianister. 

Gruppen har det siste året møtt fulle hus og solide anmeldelser med konserter både i Nord-Norge og på Østlandet. Programmet er uslåelig i sin kombinasjon av Brahms' smektende Liebeslieder-waltzer og det mer mystiske, sødmefylte uttrykket i Schumanns Spanisches Liebeslieder. Verkene utgjør kjernen av repertoaret for vokalkvartett og piano, og programmet tilpasses også fra sted til sted etter ønske, med innslag av solo lieder og stykker for firhendig klaver.


KONTAKT

Melis Jaatinen
928 22 021‬
melis.jaatinen@gmail.com
Oslo

Operapub til scenen

SHOWCASE - 12.5


Siv Misund, mezzosopran - Nils Georg Nilsen, tenor - Reza Aghamir, klaver


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Je ne t'aime pas av K. Weill

 • Ah! Lo vedi... duett fra Cavalleria Rusticana av P. Mascagni


Reza Aghamir jobber med våre fremste operasolister i sitt hovedprosjekt Reza e i Ragazzi. Der har det så langt blitt to kritikerroste utgivelser. LP «Grieg Unheard», samt EP «Ja, vi elsker» - innspilt i Store Studio med KORK. Han dirigerer flere kor og har drevet operapub i Oslo i over 20 år. Nils Georg Nilsen debuterte på Avery Fisher Hall i 2012 i New York og siden den gang har han jobbet ved DNO&B, The Israeli Opera og Opera Tampa. Nilsen underviser også på The Galamian Accademy of Music i Malaga. Siv Misund har sin utdannelse fra Barratt Due og NMH. Hun har bl. a. sunget med NOSO, BNO og DNO&B. I 2018 sang hun Azucena i Il Trovatore med Winslow Hall Opera og Eboli i Don Carlo med Fulham Opera, og mottok strålende kritikker for sine rolletolkninger.

Operapub til scenen. Vi ønsker å presentere et konsertkonsept som egner seg like godt på en stor scene som på en pub. Operapuben har lenge vært et symbol på en mer avslappet måte å presentere opera på som gjør den tilgjengelig både for erfarne operaelskere og nybegynnere. Programmet er bygget opp av kjente operaperler som Carmens Habanera og Nadirs arie fra perlefiskerne og humoristiske innslag som Barbara song fra Tolvskillingsoperaen og kan tilpasses etter ønske.


KONTAKT

Siv Iren Misund
siv.misund@icloud.com
97723570
Oslo.
www.nilsnilsentenor.com
www.sivmisund.com

Povilas Syrrist-Gelgota og Håvard Svendsrud

SHOWCASE - 12.5 og SOMMERFESTEN


Povilas Syrrist-Gelgota - bratsj/sang og Håvard Svendsrud - trekkspill


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Litauiske folkesanger, J.S.Bach «Air»

 • Angel Villoldo "Tango el choclo"


Povilas og Håvard (1).jpg

Povilas Syrrist-Gelgota spiller bratsj i Oslofilharmonien og er en aktiv folkesanger. Han er kunstnerisk leder i Asker kammermusikkfestival og daglig leder av Ensemble International og flere andre kammermusikkgrupper. I 2010 ble han tildelt en medalje fra den Litauiske ambassaden i Norge for sitt bidrag til musikalsk utveksling mellom Norge og Litauen. Håvard Svendsrud har sin utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt. Han har en svært variert karriere og har ved flere anledninger vært solist med ulike orkestre og vært å høre i TV og radio. Han er også en aktiv teatermusiker og har gitt ut lærebøkene "Trekkspillskolen 1" og "Trekkspillskolen 2".

Fra Grieg til Crazy Horse. Povilas og Håvard krysser mange stilistiske grenser og serverer publikum uhørte kombinasjoner av musikkstykker. Noen hint er Grieg, Bach, dansemusikk, tango, csardas, litauiske folkesanger og romantiske samtidskomposisjoner fra Norge og Litauen.


KONTAKT

Povilas Syrrist-Gelgota
93047011  
syrristgelgota@yahoo.com
Røyken
www.youtube.com/user/syrristgelgota
www.povilas.info
www.hsvendsrud.com

Rune Alver

SHOWCASE - 12.5


Rune Alver - Klaver


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Signe Lund (Utdrag fra verkene):

  • Preludium op.17 nr. 2

  • Etude poétique op. 32 nr. 1

  • Concert Etude op. 38

  • På villspor i skogen op. 61 nr. 5


Foto: Anna-Juli Granberg

Foto: Anna-Juli Granberg

Rune Alver

har lang fartstid som utøver av Griegs musikk på Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Han har omfattende konsertvirksomhet som solist og kammermusiker med konserter i mange europeiske land, Russland, Kina og Sør-Afrika. I 2013 debuterte han med solo-recital i Carnegie Hall, New York. Rune Alver samarbeider med fremtredende musikere, skuespillere og billedkunstnere i tradisjonelle og mer eksperimentelle former. Han har spilt inn en rekke kritikerroste CD-er, deriblant hele Johannes M. Rivertz´ og David Monrad Johansens klaverproduksjon. Signe Lunds komplette produksjon for klaver kommer i 2020 i anledning 70-årsminnet for komponistens bortgang (Lawo classics).

Denne konserten er et portrett av komponisten Signe Lund (1868 - 1950). Musikken presenteres med korte verbale introer basert på selvbiografien Sol gjennom skyer. Hun hadde et stort navn som komponist, spesielt i USA. Hennes mangslungne liv er tett vevd sammen med tidens store historiske begivenheter. Samfunnsengasjert, opptatt av kvinners kår, og med meningers mot, uttrykte hun seg m.a. i norske, tyske og amerikanske aviser, noe som fikk både positive og sterkt negative konsekvenser for henne.


KONTAKT

Rune Alver
ALVERSUND
980 17 270
runealv@gmail.com
www.runealver.no

Thormod Rønning Kvam

SHOWCASE - 12.5


Tormod Rønning Kvam - klaver


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Edvard Grieg (1843-1907). Fra Holbergsuiten, op. 40:
  I. Preludium
  II. Sarabande
  V. Rigaudon


Thormod Rønning Kvam

Foto: Peter Adamik

Foto: Peter Adamik

er allerede ettertraktet som festival- og konsertpianist i inn- og utland og opptrer jevnlig både som solist og sammen med noen av våre fremste musikere. Høydepunkter fra det siste året inkluderer debut i Londons Wigmore Hall og konsert- og turnéprosjekter med utøvere som Eir Inderhaug, Arve Tellefsen og og Eivind Ringstad. Etter å ha blitt tatt opp i Talent Norges ArtEx-program har han innledet flere samarbeid på tvers av kunstfeltene og med skuespillere som Ola B. Johannessen og Kåre Conradi. Han høster også vid anerkjennelse for sitt kreative lederskap og engasjement for publikumsutvikling gjennom sitt arbeid i flere festivaler og nysatsninger rundt i landet.

Perspectives – et blikk på barokkmusikken gjennom to av 1800-tallets mestere [ny linje hvis mulig]
I dette programmet sammenstilles to romantiske barokksuiter atskilt av en håndfull lekne Scarlatti-sonater: Holbergsuiten skrevet av vår egen Edvard Grieg, og Maurice Ravels "Le tombeau de Couperin". Repertoaret er et kikkhull inn i 1600- og 1700-tallets ekstravaganse, tonesatt av tre komponister som fant inspirasjon på tvers av grenser i både tid og sted.
Arrangører tilbys for 2020 også programmet "The Schubert Legacy", som i tillegg til Schuberts sene klavermusikk også utforsker verker av Brahms og Clara Schumann.


KONTAKT

Thormod Rønning Kvam
930 94 707 / thormod@thormodkvam.com
Røyken
www.facebook.com/thormodkvam/
www.thormodkvam.com


Trio no Treble

SHOWCASE - 12.5


Lars Marius Hølås, bratsj - Eivind Rossbach Heier, cello - Jostein Bolås Brødreskift, kontrabass


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Trad/Michael Haydn: Gje meg Handa di ven/Presto fra Divertimento

 • Trygve Brøske: 3.sats (Igor slowly marching with the Devil) og 4.sats (Franz waltzing Mephisto) fra verket "Trio (no) Trouble"


Trio no Treble

Trio no Treble.jpg

er i utradisjonell trio med bratsj, cello og kontrabass! En trio uten diskant, kun mørke røster og dyp klang. Kan det bli bedre?

Trioen ble stiftet i 2017, og har siden oppstarten spilt flere suksessfulle konserter i Norge. Blant annet har de spilt på konsertserien «Klassiske øyeblikk» på Hamar kulturhus, og under Operafestukene i Kristiansund. De er en allsidig trio som spiller musikk i alle sjangre. Trioen har gjort seg bemerket på sosiale medier, og de har vært med Mads Hansen og "Sommerkroppen" på VG-lista 2018, i Oslo, Bergen og Trondheim. Fremtidige planer er blant annet en stor Serbia-turné i juni med 6 konserter, og i tillegg skal de være festivaltrio under Toppen internasjonale musikkfestival i Mosjøen.

Trio no Treble spiller alt fra klassisk musikk til folkemusikk og popmusikk. I 2019 fikk de skrevet et til verk til seg av komponist Trygve Brøske, støttet av Norsk komponistfond. Siden det ikke finnes mye musikk originalt skrevet for deres besetning, arrangerer de det meste av musikken selv. De spiller alt fra Beethoven-symfonier, Grieg-stykker og Bruno Mars. I dag vil de vise frem musikk arrangert av trioen, skrevet til trioen, og musikk originalt skrevet for deres besetning.


KONTAKT

Eivind Rossbach Heier
98803857
eivind@trionotreble.com
Trondheim
trionotreble.com
facebook.com/3No3ble

El Muro Tango

SHOWCASE - 11.5


Juan Pablo de Lucca, piano - Karl Espegard, fiolin - Kaspar Uljas, bandoneón - Benjamin Groisman, kontrabass - Juan Villarreal, sang


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Nostálgico (Julián Plaza)

 • Fruta amarga (H. Gutiérrez / H. Manzi)


Foto: Davïd Dollmann

Foto: Davïd Dollmann

El Muro Tango

er et norsk-argentinsk tangoband som i løpet av rekordtid har tatt den internasjonale tangoverdenen med storm. Med sin energiske scenetilstedeværelse og egenartede uttrykk har de begeistret tangodansere og musikkelskere i hele Europa og Sør-Amerika. Siden oppstarten i 2016 har de turnert verden rundt og spilt for fulle hus på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, Flensburger Hofkultur og Smeltedigelen. Bandet er kjent fra TV2 da de opptrådte i finalen av Norske Talenter 2018 med danseparet Cyrena Drusine & Steinar Refsdal. Til høsten presenterer de sin kritikerroste debutplate «Nostálgico» i Concertgebouw, Amsterdam, samt på festivaler i Østerrike, Sveits, Spania og Norge.

El Muro Tango spiller fyrrig argentinsk tango med et friskt og moderne tonespråk innblandet elementer av jazz og søramerikanske rytmer. Bandet spiller både egne komposisjoner og tradisjonelle tangoer i ny språkdrakt.  Tangoen, som hadde sitt utspring blant fattige europeiske immigranter i Argentina og Uruguay, oppnår stadig større popularitet verden over gjennom sin sterke emosjonelle kraft. Publikum blir tatt med på en reise inn i den latinske verden full av poesi, lidenskap og melankoli.


KONTAKT

Karl Espegard
47277600
elmurotango@gmail.com
http://www.elmurotango.com/

Jie Zhang

SHOWCASE - 11.5


Jie Zhang - klaver


 REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Arve Part: for alina

 • Rimsky-Korsakov: flight of bumblebee

 • Mendelssohn songs without word op 19 nr 1

 • Prokofiev Mercutio fra Romeo og Juliet


Jie Zhang

Foto: Hao Lin

Foto: Hao Lin

er en norsk-kinesisk pianist med utdannelse fra Shanghai Musikkonservatorium, Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater i Hamburg. Hun fullførte sin mastergrad i 2011 med Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse som lærere. Jie Zhang har vunnet flere priser, bl.a. Grieg International Piano Competition i Oslo, Prinsesse Astrids musikkpris og Eva Knardahls talentpris. Jie Zhang opptrer gjerne som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Hun har vært solist med flere symfoniorkestre i Norge, og deltatt på ulike musikkfestivaler. Jie Zhangs karriere er variert, og spenner fra konsert på høyfjellsscenen «Ved Rondane» ved Rondablikk for over 3000 publikummere, til skolekonsert - turné for barn og ungdom.

"Favourite" . Alle har sin egen favorittmelodi eller favorittstykke, uansett om du er utøver, komponist eller publikum. Din favoritt har ofte en svært spesiell betydning for deg og taler direkte til hjertet. Jie ønsker å finne disse vakre"favorittene". Å nå et bredere publikum og få unge til å like klassisk musikk har alltid vært Jies mål. Så hun tror det er lurt å starte med å introdusere “favorittene våre”.


KONTAKT

Jie Zhang
95175167
jiezhang0929@gmail.com
Auli
www.jie-zhang.net

Current

SHOWCASE - 11.5


Anders Abelseth, sopransaxofon - Åshild Henriksen, altsaxofon - Gudrun Faleide Fristad, tenorsaxofon - Silje Eckhoff Varhaug , baritonsaxofon


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Heinrich Biber, Battalia

  • Sonata

  • Die liederliche gesellschaft von allerley humor

  • Presto

  • Der Mars

  • Aria

  • Presto

  • Der schlacht

  • Lamento der verwundten musquetierer


Saxofonkvartetten Current

Foto: Agustin Gamba Dondich

Foto: Agustin Gamba Dondich

har siden 2010 spilt konserter og holdt masterclass over hele Europa.Hovedfokuset til kvartetten er å skape og formidle ny og variert musikk for saxofon til et bredt publikum. Kvartetten har gjort seg bemerket med sine konserter i det internasjonale musikklivet med over 50 urfremføringer av nordiske komponister. Alle medlemmene jobber som profesjonelle musikere, som solister og med frilansoppdrag i orkestere og ensembler i Norge. De har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Det Jyske Musikkonservatorium. De har for tiden flere samarbeidsprosjekter, blant annet med Ensemble 96 og jazzsangeren Live Foyn Friis og det planlegges flere konserter, turnéer og plateinnspillinger med disse i årene fremover.

I konsertserien «No strings attached» presenterer Current et utvalg av klassisk musikk opprinnelig skrevet for strykekvartett og strykeorkester. Kvartetten har selv laget arrangementer på stykker av blant annet Jean Sibelius, Klaus Egge, Heinrich Biber og Edvard Grieg. Med dette konsertprogrammet ønsker Current å vise frem den klassiske saxofonens muligheter og bredde, ved å formidle uttrykksfull musikk full av spontanitet, lekenhet og overraskelser.  


KONTAKT

Åshild Henriksen
90731969
ashild.henriksen@gmail.com
Kråkerøy
https://www.currentsax.com/
https://www.facebook.com/currentsax/

Ingrid Stige og Mirjam Kringen

SHOWCASE - 11.5


Ingrid Stige, mezzosopran - Mirjam Kringen, klaver


REPERTOAR SHOWCASE

 • Bolcom/ Weinstein, Cabaret Songs

  • ”George”

  • ”Angels Are the Highest Form of Virtue”

  • ”He Tipped the Waiter”


Foto: Inger Helseth Falkenberg

Foto: Inger Helseth Falkenberg

Mezzosopran Ingrid Stige og pianist Mirjam Kringen

er begge utdannet ved Norges Musikkhøgskole, hvor de møttes i sin felles interesse for kabaret-og teaterinspirert musikk. Som duo har de funnet seg til rette blant 1900-tallskomponister som Kurt Weill, Hanns Eisler, Dominick Argento og William Bolcom, og skaper prosjekter i spennet mellom musikk og teater. De har spilt sammen en årrekke både som duo og i større konstellasjoner bl.a. for Bymuseene i Oslo, Festspillene i Nesbyen og Den kulturelle spaserstokken.

Sanger over et piano. Hva er en kabaretsang? “En flyktig form for teater-poesi-lied-pop-vertshus-bønn”, i følge den amerikanske komponisten William Bolcom og tekstforfatter Arnold Weinstein. I perioden 1978 - 1996 skrev de fire volum “Cabaret Songs”. Musikken er forankret i den klassiske tradisjonen, men med sterk inspirasjon fra gammel vaudeville, kabaret og musikal. Tekstene skildrer små og nære hverdagsøyeblikk, scener fra pianobaren en sen nattetime og den mislykkede festen. Vi møter mystiske Black Max, onkel Murray og transvestitten George. Det synges om engler, helgener og fugler, om å vente, og om å være den hotteste dama i byen. Bolcom og Weinsteins sanger rommer et vell av musikalske uttrykk og skjebner. Velkommen inn i deres verden.


KONTAKT

Ingrid Stige
97563735
ingrid.stige@gmail.com.
Ingrid bor i Oslo
Mirjam har bosted Lunner i Oppland.

Runar Kjeldsberg

SHOWCASE - 11.5


Runar Kjeldsberg, gitar


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Canarios av Gaspar Sanz - fremført på barokkgitar

 • La Catedral av Augustin Barrios Mangore - fremført på moderne gitar

  • Andante religiose

  • Allegro solemne


Runar Kjeldsberg

FOTO: sffoto.no

FOTO: sffoto.no

"Kjeldsberg viser et fingerspill som er presist, klokkeklart og virtuost. Han gir hver eneste note den oppmerksomheten den skal ha.» Trond Eriksen – klassiskcd.blogspot.no

Kjeldsberg har som første gitarist i verden spilt inn samtlige soloverk av komponisten F. de Fossa 1775-1849 med støtte fra Statens kunstnerstipend. Med kjærlighet for historiske gitarer har Kjeldsberg markert seg nasjonalt og internasjonalt som utøver på barokkgitar, romantisk gitar, klassisk gitar og teorbe. Kjeldsberg er kunstnerisk leder for Nova Vita, et ensemble som tar for seg gitarens rolle i kammermusikk på tidlig 1800 tall. Kjeldsberg har mottatt flere priser i internasjonale gitarkonkurranser og har studert ved noen av de mest prestisjetunge gitarklassene i Europa.

En reise i gitarhistorien. Gitaren er et folkekjært instrument med lang historie, men hvordan låt de store mesterverkene fra en svunnen tid, og hvilken utvikling har gitaren hatt de siste 350 år? Svaret på disse spørsmålene får du av Runar Kjeldsberg der han loser deg gjennom gitarens mesterverk gjennom historien på tre helt forskjellige gitarer. En barokkgitar (kopi etter Stradivari) en romantisk gitar (original Fabricatore fra 1830) og en topp moderne dobbeltopp gitar av G. Wagner.


KONTAKT

Runar Kjeldsberg
47637979
runarkj@gmail.com
Tønsberg
runarkjeldsberg.com
facebook.com/RunarKjeldsberg

Vulkan Quartet

SHOWCASE - 11.5


Sander Tingstad, fiolin - Kaja Østervold, fiolin - Maren Nygård, bratsj - Marit Johansen, cello


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Arcangelo Corelli: Concerto grosso op. 6, nr. 8

  • 1. sats, Vivace - adagio

  • 2. sats, Allegro

  • 3. sats, Adagio - Allegro - Adagio

 • Dmitrij Shostakovich: Strykekvartett nr. 7

  • 3. sats, Allegro


Vulkan Quartet

Vulkan quartet (1).jpg

er en nystartet strykekvartett som utforsker regi og bevegelse for å skape en unik og fengslende opplevelse av klassisk musikk. Alle musikerne i kvartetten har mastergrad fra Norges Musikkhøgskole, og er aktive som kammermusikere, solister og orkestermusikere. De fant hverandre gjennom sin brennende interesse for kammermusikk. Medlemmene i kvartetten har deltatt på mesterklasser med verdenskjente kvartetter og kammermusikklærere som Emerson, Artemis og Hatto Beyerle. Vulkan Quartet har i 2019 blant annet planer om å starte en ny konsertserie på Vulkan i Oslo, i samarbeid med Kyrre Texnæs Studio og Café de Concert.

Musikk i bevegelse. I samarbeid med koreograf og ekspert på kommunikasjon og formidling Kyrre Texnæs, skaper kvartetten helhetlige forestillinger, hvor publikum opplever å bli dratt inn i musikken på en ny måte. Kvartetten tilbyr et bredt repertoar fra klassiske mesterverker fra barokken og frem til i dag. De jobber med nålevende komponister og arbeider med improvisasjon. De samarbeider også med pianist Thomas Stenborg, og kan tilby konserter med pianokvintett i tillegg til rent kvartettprogram.


KONTAKT

Kaja Pernille Østervold
92448977
kajapernille@hotmail.com
Oslo
https://m.facebook.com/VulkanQuartet/

Mai Goto

SHOWCASE - 11.5


Mai Goto, klaver


REPERTOAR PÅ SHOWCASE

 • Kozaburo Y. Hirai, SAKURA-SAKURA  (A Fantasy for Piano)

 • Edvard Grieg, "Hjemve- Home sickness" Lyric Pieces Op.57 No.6  


Mai Goto

Foto: Oliviero Hassan

Foto: Oliviero Hassan

Den japanske pianisten Mai Goto har sin grunnutdanning fra Osaka Universitet for Musikk, Japan. Hun studerte deretter ved Franz Liszt-akademiet i Ungarn og i 2012 tok hun mastergrad i utøvende musikk ved Griegakademiet i Bergen. Mai har mottatt flere priser i nasjonale konkurranser i Japan og i 2009 fikk hun førstepris i "The 24th International Music Competition Rovero d'Oro" i Italia. Mai er en allsidig musiker og opptrer med solokonserter, kammermusikk og som akkompagnatør. Hun har sin base i Bergen, hvor hun regelmessig spiller konserter. I tillegg har hun opptrådt i en rekke europeiske land, USA og Japan. Siden 2016 har Mai medvirket som utøvende kunstner og arrangerer musikk i barneteater sammen med skuespilleren Karin Stautland.

Interkulturell forståelse er viktig i dagens samfunn hvor mennesker fra ulike kulturer lever tett på hverandre. Verden er full av konflikter og mye av dette er grunnet manglende toleranse for ulikheter. Uavhengig av språk kan musikk skape forbindelser mellom kulturer. I dette konsertprogrammet tas publikum med på en reise gjennom norske og japanske folketoner. Folketonene presenteres i en ny drakt arrangert for solo piano av japanske og norske komponister.


KONTAKT

Mai Goto
94103637
maigoto.fp@gmail.com
Bergen

Taffelpikene

SHOWCASE - 11.5


Lynetta Taylor Hansen, fløyte - Sarah Nordal Strand, klarinett - Ingrid Åhlander Bennett, fagott (vikar på Arena:klassisk: Corinne Camillo)


REPERTOAR SHOWCASE

 • Eirik Hegdal - Three pictures, 2. Playing with toys

 • Django Reinhardt og Stéphane Grappelli - Minor swing (Arr: Aleksander Waaktaar)


Foto: Per Heimly

Foto: Per Heimly

Taffelpikene

ble etablert i 2010, og har siden 2014 hatt en utstrakt konsertvirksomhet med konserter og barneforestillinger. Vi samarbeider med en rekke komponister og arrangører som alle jobber i krysningspunktet mellom klassisk-, jazz- og eksperimentell musikk. Med konsertene våre ønsker vi å blåse liv i treblåstrioen og vekke interesse for klangen og energien et slikt ensemble kan tilføre musikklivet i dag. Trioens medlemmer er alle utdannet klassiske musikere, men har i tillegg til lang erfaring på den klassiske scenen også mye erfaring med rytmisk musikk og samtidsmusikk. Vi har et allsidig repertoar og kunstnerisk virke, fra svingende 20-talls jazz og eventyrlige barneforestillinger til en rekke bestillingsverk fra spennende norske komponister.

«Nytt i nord» er en konsertserie som er en del av trioens satsing på ny musikk for treblåstrio. De jobber med komponister som representerer en bredde i norsk musikkliv og Eirik Hegdal, Aleksander Waaktaar, Sindre Hotvedt og ßrede Rørstad er noen av dem som har skrevet for dem til nå. I 2019 urfremfører de et verk av Håvard Lund. «Te for tre» er en sprudlende konsert med musikk fra  jazzens og swingdansens storhetstid tidlig på 1900-tallet. Dette er en konsert som får frem dansefoten hos de fleste!


KONTAKT

Sarah Nordal Strand
90849068
Skien
https://www.facebook.com/Taffelpikene-1560082624209445/
www.taffelpikene.com

Aksel Kolstad - klaver

DEBATT ”Hvordan ivaretar man talenter når de ikke lenger er unge og lovende?” - 11.5


Foto: Jörg Wiesner/Den Norske Opera & Ballett.

Foto: Jörg Wiesner/Den Norske Opera & Ballett.

Aksel Kolstad

pianist og komponist, debuterte i Carnegie Hall NYC i 2010. Kolstad studerte komposisjon hos Wolfgang Plagge og fullførte sitt masterstudium under Sigurd Slåttebrekk ved Norges musikkhøgskole i 2008 med fordypning i alle Gershwin´s klaverkonserter. Han har spilt konserter i Baltikum, Europa, Asia, samt mye i Russland, Ukraina, Polen, USA og Australia. TIME Magazine har omtalt ham som "Quentin Tarantino of Classical music", Göteborgsposten har kalt ham for "Franz Liszt of our time". Kolstad har vært kunstnerisk leder for Fredrikstad Kammermusikkfestival, Mozart under the Coconuts and Palm Trees festival og Oslo Café de Concert-festival. "Café de Concert åpnet i egne lokaler i NYC i 2013 og holder i dag åpent i Norge på Vulkan i Oslo hvor det blandt annet profilerer veldig mange klassiske musikere". Kolstad er internasjonalt kjent for sine egne virtuose pianostykker og variasjoner over historiske verk.

Aksel Kolstad Show er et konsertprogram Kolstad har reist verden rundt med hvor han kombinerer virtuos klavermusikk og humor/stand up. Han favner alle aldersgrupper. Kolstad er ofte solist med orkester, spesielt med sine egne klaverkonserter (mye framført i Russland). Barnekonsertene til Kolstad har samlet tusenvis av barn spente foran scenekanten med masse latter og herlig galskap.


KONTAKT

aksel.kolstad@cafedeconcert.no
91836692
www.akselkolstad.com
Instagram: akselkolstad
Youtube: Aksel Kolstad