Kontrapunkt
3. mai kl. 19:00 Gamle Raadhus scene

Kontrapunkt

arena:klassisk gjenoppliver «Kontrapunkt» den populære samnordiske TV-spørrekonkurransen om klassisk musikk med publikum i salen.
Arild Erikstad fra NRK er tilbake som programleder og tre lag konkurrerer om musikkunnskap, med levende musikk på scenen av høyeste kvalitet!

Konsert

Medvirkende

Arild ErikstadProgramleder

Arild Erikstad har vært redaktør og programleder for Hovedscenen på NRK2 i mer enn 20 år, og er en kjent stemme fra både Nyttårskonserten i Wien og en rekke av de største musikkbegivenheter gjennom en årrekke. Erikstad er utdannet Tonmeister (Musikkprodusent) fra Tyskland (1996-81) og han har produsert rundt 150 plateproduksjoner med alle våre fremste norske musikere og orkestre. Han var selv med på å arrangere den siste runden av Kontrapunkt på TV i Helsingfors i 1998.

Bernt BaugePaneldeltager

Bernt Bauge har over tretti års fartstid i norsk kulturliv. Han har hatt ledende stillinger ved institusjoner på flere kunstfelt; direktør ved Trøndelag Teater og ved Den Norske Opera & Ballett, og han ble i 2010 ansatt som administrerende direktør for Musikkselskapet Harmonien – Bergen Filharmoniske Orkester. Bauge er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole. Bauge var en sentral aktør i planleggingen og byggingen av nytt operahus i Oslo, og mottok i den forbindelse Det Norske Operafonds hederspris og Den Norske Operas ærespris.

Kari Standal PavelichPaneldeltaker

Kari Standal Pavelich (f. 1960) fra Ålesund, bosatt på Nordfjordeid. Utdannet musikar med fiolin som instrument. Ho grunnla i 1998 Opera Nordfjord saman med ektemaken Michael Pavelich, og har sidan vore operasjef.

Tildelt Kongens Fortjenestemedalje i 2019 og Fylkeskulturprisen 2005 saman med ektemaken Michael Pavelich for arbeidet med Opera Nordfjord.



Lars Brusletto SveenPaneldeltaker

Lars Brusletto Sveen bor i Oslo og jobber som grafisk designer, blant annet med profilering av klassiske konserter.

Et spesialfelt er eldre vokalmusikk og oversettelser av sangtekster fra forskjellige språk til programhefter og CD-utgivelser.

Musikk er viktig også på fritiden, med konsertbesøk og korsang. Mats og Lars var Oslo-laget for to sesonger av NRKs klassiske spørrelek Nøtteknekkeren.

Mats BergstrømPaneldeltaker

Mats Bergstrøm er fra Oslo, og bortsett fra noen år med sivilingeniørstudier i Trondheim og Italia, har han aldri bodd mer enn en kort spasertur fra barndomshjemmet på Grünerløkka.

Bergstrøm har senere tatt en master i musikkvitenskap ved UiO, og har vært aktiv amatørsanger i en del år. For øyeblikket er han medlem av gregorianikkoret Consortium Vocale, samt Oslo Filharmoniske kor.

Per Erik Kise LarsenPaneldeltaker

Per Erik Kise Larsen er direktør i Det Norske Kammerorkester, hvor han har vært siden 2004. Før det var han flere år i NRKs kulturavdeling, samt mange år i stillingen som orkestersjef i Oslo-Filharmonien. Han er utdannet fagottist fra Østlandets Musikkonservatorium og NMH.

Peter SzilvayPaneldeltaker

Peter Szilvay er en av Norges mest ettertraktede dirigenter, og er ofte å se både på operascenen og foran orkestre. Etter en anerkjent avsluttende eksamen sammen utviklet karrieren seg raskt, og i 1999 vant han konkurransen «Årets dirigent» i Oslo. Szilvay har dirigert blant andre Oslo-filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester og Den Norske Opera & Ballett.

Torun TorboPaneldeltaker

Torun Torbo er en av landets mest anerkjente og aktive traversfløytister. Hun har sin utdannelse på moderne fløyte fra NMH, deretter studier av traversfløytespill og historisk oppføringspraksis ved konservatoriet i Haag (NL) og Brussel. Den solide opplæringen og tekniske grunnlaget på moderne fløyte har gjort det mulig å oppnå et overskudd og en musikalsk ledighet som kler traversfløyteklangens lette eleganse, og som få mestrer. Av konkurranser kan nevnes 1.pris i NM for solister i regi av NMF i 1993 (moderne fløyte) og topplassering i Händel internasjonale traversfløytekonkurranse i Halle (Tyskland) i 2001. Til vanlig kombinerer hun arbeid som musikkjournalist og formidler i musikkavdelingen i NRK (Radio og tv) med frilansvirksomhet som fløytist. Hun er solofløytist i Barokkanerne og Barokksolistene, i tillegg til et relativt fast engasjement på klassisk/romantisk piccolo med Helsinki Baroque Orchestra. Hun er også fast vikar for Katy Bircher i Concerto Copenhagen og spiller med Den Ny Opera i Esbjerg, alt på tidlige instrumenter. På cd kan hun høres bl a som solist med Barokkanerne, i Totally Telemann fra 2015.

Åshild Kyvik Bauge

Siden 1996 og frem til i dag har Åshild vært lektor i sang ved Rud videregående skole i Bærum. I 15 år var hun i tillegg tilknyttet Norges Musikkhøgskole som timelærer og høgskolelektor inntil hun i 2005 ble ansatt ved Barratt Due musikkinstitutt. Her arbeidet hun som førsteamanuensis i vokaldidaktikk ved den praktisk-pedagogiske utdanningen frem til 2022.

Ved siden av pedagogisk praksis har Åshild tilbakelagt en omfattende konsertvirksomhet som mezzosopran,- særlig innenfor tidlig musikk og det kirkemusikalske repertoaret.

I 2015 ga hun, sammen med Randi Clausen Aarflot, ut boken «Sangteknikk i barne- og ungdomskoret» på Kirkesangforlaget.

I januar 2024 ga hun, sammen med førsteamanuensis ved NMH Kristin Kjølberg, ut den vokaldidaktiske boken «Stemmens signatur» på Gyldendal Akademisk.

Dorina KomaniMusiker

Dorina Komani er en anerkjent solopianist som har vunnet flere internasjonale konkurranser i Italia, Nord-Macedonia og Albania. I 2014 vant hun prøvespillet for å være solist med Trondheim Symfoniske orkester. I 2015 var hun solist med Oslo Symfoniorkester.

Hun er en ettertraktet kammermusiker og har spilt med noen av landets beste instrumentalister som Guro Kleven Hagen, Eivind Ringstad m.fl. på festivaler som Oslo Operafestival, Kirsten Flagstad festival, Fredriksten Operafestival, Arctic Operafestival, Norsjø kammermusikkfest m.fl.

Fan-Qi WuMusiker

Fan-Qi Wu er en prisvinnende Pipa-spiller fra Taiwan. Påvirket og inspirert av minimalistisk musikk, skandinavisk jazz og asiatisk tradisjonell musikk, har hun absorbert forskjellige musikalske tradisjoner og utviklet lyden sin på en eklektisk, poetisk og romslig måte. Hennes banebrytende utforskninger på pipa har utvidet pipa musikkens muligheter, og skapt en nyskapende og unik bro mellom kulturer.

Stina LevvelMusiker

Stina Levvel er født og oppvokst i Fredrikstad og startet sin musikkutdannelse ved Musikkonservatoriet i Kristiansand. Hun har en mastergrad i utøvende musikk fra Norges Musikkhøgskole og en master i opera fra Hochschule für Musik und Theater i Leipzig, Tyskland.

Stina har tolket mange store og små roller både i Tyskland og her hjemme, blant annet Lady Billows i Albert Herring av Britten, Rosalinde i Flaggermusen av J. Strauss, Wellgunde i Wagners Rhingullet, Første Dame og Andre Dame i Mozarts Tryllefløyten, Verily i The life to Come av Louis Mander og Stephen Fry, Nedda i Leoncavallos Pagliacci og Lisa i Spardame av Tjaikovskij. I tillegg er Stina involvert i en meget populær barneoperaforestilling i regi av Opera til folket og er mye brukt som konsertsolist.

Besetning

Nyhetsbrev