Debatt 11.5 kl. 15.00

”Hvordan ivaretar man talenter når de ikke lenger er unge og lovende?”

Kl 15:00 - 17:00
Forstanderskapssalen, Sentralen

Norge har mange talentprogram, priser og stipender for unge talenter. Er det best utnyttelse av ressurser, og ville ikke talenter blitt oppdaget uansett?


Paneldebatt med blant annet:

  • Håkon Samuelsen, Talent Norge

  • Aksel Kolstad, musiker      

  • Bernt Bauge, direktør Harmonien i Bergen.

  • Maria Alejandra Conde, Barratt-Due/Il Sistema

  • Maren Ørstavik, journalist Aftenposten

  • Moderator: Anders Hall GrøterudFor deg som ønsker å komme på debatten og ikke har delegatpass til arena:klassisk

For deg som ønsker å komme på debatten og ikke har delegatpass til arena:klassisk

 

Ha%CC%8Akon+Samuelsen.jpg

Håkon Samuelsen

er tidligere cellist med lang erfaring fra toppen av nasjonalt og internasjonalt musikkliv. Han står bak internasjonale konsertproduksjoner for TV og har jobbet med Universal Music både som artist og produsent. Han kommer fra stilling som kommunikasjonssjef i Europeisk Orkesterfestival i Bergen og det siste året ledet utstillinger på Hamar Sagbladfabrikk med noen av Norges fremste samtidskunstnere. Han har en Master fra Zurich University of the Arts

Bernt Bauge

har over tretti års fartstid i norsk kulturliv. Han har hatt ledende stillinger ved institusjoner på flere kunstfelt; direktør ved Trøndelag Teater og ved Den Norske Opera & Ballett, og han ble i 2010 ansatt som administrerende direktør for Musikkselskapet Harmonien – Bergen Filharmoniske Orkester. Bauge er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøgskole. Bauge var en sentral aktør i planleggingen og byggingen av nytt operahus i Oslo, og mottok i den forbindelse Det Norske Operafonds hederspris og Den Norske Operas ærespris.

Maria+Conde.jpg

Maria Alejandra Conde

er en cellist fra "El Sistema"-programmet i Venezuela. Hun var solocellist i Caracas Youth Orchestra fra 2009-2012. Videre fullførte hun sin bachelorgrad på Norges Musikkhøgskole hos Truls Mørk. I 2016 vant hun sammen med Trio Némesis 1. prisen av Norges Musikkhøgskole Kammermusikkonkurranse. Maria er en allsidig kammermusiker og tar nå sin mastergrad ved Barratt-Due Musikkinstitutt.


maren.jpg

Maren Ørstavik

er kritiker i Aftenposten og redaktør i Periskop. Hun er utdannet klassisk pianist fra Norges musikkhøgskole og har en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Anders+Hall+Gr%C3%B8terud+bw+1.jpg

Anders Hall Grøterud

(moderator) er leder av Senter for talentutvikling Barratt Due, og lærer i Prestasjonsprosess for utøvende musikere på høyskolenivå. Han er tidligere landslagstrener i triatlon med hovedfag i idrettspsykologi, og har skrevet boken “Sporty business – hvordan lykkes på jobb med toppidrettens metoder”. Han har bred erfaring som leder og konsulent, og som rådgiver for utøvere innen idrett, musikk og næringsliv. Anders er også tidligere Sølvgutt og litt stolt av å være i slekt med Pauline Hall.