Juryen for showcase-konsertene 2022

Juryen for showcasene til arena:klassisk er nå klar, og vi kan stolt presentere en meget faglig og kunstnerisk sterk trio.

Utøverne som spiller showcase-konserter under arena:klassisk blir hvert år valgt ut av en jury som er meget sterk både faglig og kunsternerisk. Vi er stolte over å kunne presentere årets svært kompetente jury, som består av:

Knut Kirkesæther

Leder av Lofoten internasjonale kammermusikkfestival

Knut Kirkesæther er utdannet organist og korleder fra Norges Musikkhøgskole og Musikhögskolan i Stockholm. Han virket hovedsakelig som korleder og konsertarrangør i den nordlige landsdelen fra 1980 – 1990, da han tok over ledelsen av Nordland Musikkfestuke. Etter dette har han hovedsakelig virket som konsertarrangør i ledelsen for diverse institusjoner. Siden 2004 har han vært leder av Lofoten Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival.


Silvia Moi

Operasanger

Silvia er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Operahögskolen i Stockholm og Royal College of Music i London. Under studiet debuterte hun på Folkeoperan i Stockholm i rollen som Oscar i Maskeballet av Verdi. Silvia har spilt på mange av de store scenene både i Norden og i Europa, og har samtidig vært solist hos alle de store orkestrene i Norge. Hun har også vunnet en mengde stipender og priser.


Stig Nilsson

Tidligere konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester

Stig Nilsson er en svensk fiolinist. I 1971 flyttet han til Norge, da som konsertmester i Den Norske Opera og Ballett. Han overtok stillingen som konsertmester i Oslo Filharmoniske Orkester i 1977-2008 og var med på hele den eventyrlige oppturen som orkesteret var igjennom i de 23 årene med Mariss Jansons som sjefsdirigent. I 1974 dannet han «Oslo Trio» sammen pianist Jens Harald Bratlie og cellisten Aage Kvalheim, og har turnert i store deler av verden med trioen. Han har mottatt flere priser, og stipender, deriblant «Årets utøver» i 1985, Mariss Jansons stipend i 2006, og Ridder av første klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden. Stig tok også initiativet i 1996 til «Hardanger Musikkfest» og virket der som kunstnerisk leder frem til 2012.