Juryen for showcase-konsertene

Juryen for showcasene til arena:klassisk er nå klar, og vi kan stolt presentere en meget faglig og kunstnerisk sterk trio.

Utøverne som spiller showcase-konserter under arena:klassisk blir hvert år valgt ut av en jury som er meget sterk både faglig og kunsternerisk. Vi er stolte over å kunne presentere årets svært kompetente jury, som består av:

Knut Kirkesæther

Leder av Lofoten internasjonale kammermusikkfestival

Knut Kirkesæther er utdannet organist og korleder fra Norges Musikkhøgskole og Musikhögskolan i Stockholm. Han virket hovedsakelig som korleder og konsertarrangør i den nordlige landsdelen fra 1980 – 1990, da han tok over ledelsen av Nordland Musikkfestuke. Etter dette har han hovedsakelig virket som konsertarrangør i ledelsen for diverse institusjoner. Siden 2004 har han vært leder av Lofoten Kammermusikkfest og Lofoten Pianofestival.


Foto: Rune Bendiksen

Beate Brox

Markedskoordinator Oslo Filharmonien

Beate er utdannet slagverker fra Rogaland musikkonservatorium og Østlandets konservatorium. Hun har videreutdanning innen musikkformidling, og mangeårig erfaring som utøver for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.
Har gitt ut flere fagbøker på Norsk Musikforlag, og har jobbet i Oslo-Filharmonien siden 2007, de siste årene som markedskoordinator.


David Fielder
Foto: Magnus Skrede.

David Fielder

Førsteamanuensis i sang Høyskolen Kristiania

David Fielder er førsteamanuensis i sang ved Høyskolen Kristiania, Institutt for scenekunst. Han har bakgrunn som operasanger, bland annet med fem år som solist ved Mainfrankentheater i Würzburg, Tyskland og to år som solist ved Den Norske Opera og Ballett. David har undervist sang i musikkteater siden 2010 og synger fortsatt som frilanser. David underviser også i kulturelt entreprenørskap, produksjon og er emneansvarlig for auditionteknikk og sang- og tekstformidling ved Institutt for scenekunst. David er nestleder og sekretær i Norsk Operasangerforbund.


Anne Heistø Aavatsmark

Anne Heistø Aavatsmark

Redaksjonsleder NRK Klassisk og Jazz

Anne er utdannet fløytist og har innehatt stillinger i flere orkestre og ensembler. Hun var sist i Oslo Filharmonien frem til 2006. De siste årene har Aavatsmark jobbet ulike steder innen musikklivet, blant annet som daglig leder for Norsk Barokkorkester, prosjektleder for Crescendo og daglig leder for Ungdomssymfonikerne. I dag er hun redaksjonsleder for NRK Klassisk og Jazz.