Showcase-konserten i 2019

Hvorfor spille på showcase?

På en showcase får du en unik mulighet til å vise deg frem for potensielle arbeidsgivere. Flere av arrangørene som er medlem av Klassisk benytter seg av denne arenaen når de skal booke fremtidig program.

Arena:klassisk er ment å være et sted klassiske musikere kan møte andre i samme situasjon, enten du er nyytdannet eller har jobbet som utøver en stund. Det kan være verdifullt både for å knytte kontakter, men også for å utveksle erfaringer og la seg inspirere av hverandre.


Les om hvordan Klassisk i Flekkefjord har benyttet seg av musikere fra showcase:


Presentasjonsteknikk

Utøvere som spiller på konsertene får også tilbud om å delta på hele programmet, også den faglige delen agenda:klassisk. Nytt i år er at vi tilbyr et kurs i presentasjonsteknikk.

Kurset er skreddersydd for musikere som vil bli enda bedre på å presentere seg selv og musikken de skal spille (kurset er selvfølgelig FØR showcase-konsertene).

Hvem får spille på showcase-konsertene?

Det er plass til cirka 15 musikere/ensembler til sammen på begge showcasene. Søkere må ha fylt 18 år og helst være ferdige eller mot slutten av utdannelsen. Det er en forutsetning at man kan ta på seg spilleoppdrag.

SØKNADSFRIST: 1. september 2021

En faglig jury velger ut hvem som får spille på showcase. Juryen vil ta hensyn til musikalitet, teknikk og konsertidé hos den enkelte solist/ensemble. I tillegg vil de sørge for sjangerbredde og variasjon i instrumentgrupper når de velger ut hvilke solister og ensembler som får presentere seg på showcase.


Anderz Døving forteller hvorfor du bør søke om å spille på showcase